Samsung, dijital anahtar için Audi, BMW, Genesis ve Ford ile ortaklık kurdu

14 Ocak 2021 20:27

Kısa süre önce üç çok önemli duyuruya imzasını atan Samsung, aynı zamanda dijital anahtar için Audi, BMW, Genesis ve Ford ile ortaklık kurdu.

Samsung ile Audi, BMW, Genesis ve Ford arasındaki bu ortaklığın arkasında otomobil anahtarlarını dijital hale getirmek yer alıyor. Yani bu grup kişilerin artık otomobillerini direkt olarak telefonları üzerinden açmasını / çalıştırmasını istiyor. Firma burada sadece kendisini de düşünmüyor. Destek alınan konsorsiyumlar üzerinden bu anahtarların diğer Android modelleri ve iPhone’larda da çalışması hedefleniyor. Bu da son kullanıcı için elbette çok güzel görünüyor. Kişilerin çıkardıkları dijital anahtarları gelecekte başka cihazlara paylaşabileceği dahi gelen bilgiler arasında yer alıyor. Burada firmanın çok hassas yakınsal hareket takibi yapabilen UWB teknolojisinden yararlanacağı aktarılıyor. Ancak Samsung bunu şimdilik net olarak dillendirmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada UWB’nin kişilere otomobillerini park alanlarında bulma konusunda AR yani artırılmış gerçeklik üzerinden yardımcı olacağını da fütüristik yakın gelecek gösterimleri arasında kendisine yer ediniyor. Bu arada dijital anahtarlar gelecekte kişilere mesaj atar gibi anahtar gönderme imkanı da tanıyacak bilgisi geliyor. Açık olarak otomobiller ile telefonlar gelecekte hiç olmadığı kadar yakın bir ilişki içerisine giriyor.

Samsung öncesinde BMW Digital Key Plus duyurulmuştu

BMW, Digital Key Plus ile iOS 13.6 ile görücüye çıkan Car Keys’e UWB teknolojisini ekliyor. Detaylarına aşağıda yer verdiğimiz bu teknoloji, söylendiği kadarıyla firmanın ilk olarak iX isimli elektrikli aracında yer alacak. Bu teknoloji sayesinde kişiler otomobil anahtarı yerine iPhone’larını bir anahtar gibi kullanabilecek. Car Keys’e desteği 2021 model 5 serisi ve yeni birçok modele veren ilk isimlerden olam ünlü üretici, gelecek tüm elektrikli araçlarında ise Digital Key Plus ile çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak.

Bu arada süreç sadece iPhone değil, Apple Watch Series 6 serisi için de geçerli olacak. Yani anahtarlar yerine akıllı saat kullanımda mümkün olacak. UWB sayesinde kişilerin kilitleri açmak için yakın olması ya da özel konumlandırma yapmasına gerek kalmayacak.

İlginizi Çekebilir

Sony de bir elektrikli otomobil geliştiriyor

Paylaş