Samsung Galaxy A42 5G ve bir ilke imza atacağı Snapdragon 750G detayı

23 Eylül 2020 14:30

Samsung, kısa süre önce ürün gamına Samsung Galaxy A42 5G modelini de ekledi. İşte bu model için Snapdragon 750G detayı gündemde.

Samsung Galaxy A42 5G, firmanın standart tasarımıyla karşımıza çıkmıştı. Ancak telefon resmi olarak tanıtılmasına rağmen birçok detayı gizli tutulmuştu. Örneğin telefonun kullandığı işlemci bilinmiyordu. İşte bunun arkasındaki neden ortaya çıktı. Resmi kayıtlara göre telefon yeni tanıtılan Snapdragon 750G işlemci üzerine kuruluyor. Firmanın bu yüzden işlemciyi daha önce gizlediği belirtiliyor. Bu konuda bir ilke imza atan orta üst seviye telefon, daha önce elde ettiğimiz kısıtlı bilgilere göre 6,6 inç Super AMOLED ekran üstüne kuruluyor. Ön kamerayı bir ekran deliğinde taşıyan Galaxy A42 5G, ilginç bir desenin kullanıldığı arka kısmında dörtlü kamera taşıyor. Telefonda yüksek ihtimalle 5.000 mAh pile yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy A42 5G, Snapdragon 750G ile güçlü bir seçenek olacak

Kısaca üzerinden geçmek gerekirse Snapdragon 750G, 8 nm üretim sürecinden çıkıyor ve Snapdragon 730G‘nin yerini alıyor. Adreno 619 grafik birimi kullanan sekiz çekirdekli yeni işlemci, adında da geçtiği üzere entegre olarak X52 5G model ile geliyor. 1080p+ çözünürlükte 120 Hz ekran desteğine sahip olan işlemci, Qualcomm’un ECNS teknolojisiyle dikkat çekiyor. Bu teknoloji sayesinde işlemci tek bir mikrofondan dahi telefon görüşmeleri için arka olan gürültüsünü ortadan kaldırabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Canlı yayın yapanlar için harika uygulama

Paylaş