Samsung Galaxy S23 ve Xiaomi 13 Pro düzenlenen yarışmada hack’lendi

26 Ekim 2023 10:18

Toronto’da gerçekleştirilen Pwn2Own hack yarışması kapsamında Samsung Galaxy S23 ve Xiaomi 13 Pro hack’lendi.

Aktarıldığı kadarıyla daha önce Tesla hack’leri ile çok ses getiren Pwn2Own hack yarışması kapsamında Samsung Galaxy S23, Xiaomi 13 Pro, Google Pixel 7 ve iPhone 14 telefonlar saldırıların hedefi yapıldı, güvenlik uzmanları yaptıkları denemeler kapsamında Galaxy S23 ve 13 Pro’ya girmeyi başardı. En son çıkan güncellemelerin yapıldığı her iki telefonda da iki kilit güvenlik açığı bulan (Belirlenen şartlar altında) araştırmacılar, bunlar üzerinden telefonların ele geçirilebileceğini gösterdi. Bu elbette korkutucu bir durum ancak Pwn2Own kapsamında bulunan açıklar uygun kanallar kullanılarak firmalara resmi olarak bildiriliyor. Yani bulunan bu kötü açıkların Samsung ve Xiaomi tarafından ileride gönderilecek güncelleme ile kapatılması bekleniyor. Bu arada Android tarafında güvenliği artırmak adına Google’ın çalışmaları da sürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Örneğin geçtiğimiz günlerde Android merkezli Google Play Protect sistemi için bir adım atıldı. Bu kapsamda Google Play Protect sistemine bir “uygulama tarama” özelliği getirileceği duyuruldu. Yakında herkes için aktif edilecek bu sistem, Google Play Store’dan ya da farklı konumlardan yüklenmek istenen mobil uygulamaların, telefona daha yüklenmeden önce zararlılara (Malware vb.) karşı taranmasına imkan tanıyacak.

Bu sayede bir uygulamadaki zararlı daha sisteme tam olarak yerleşmeden önce tespit edilebilecek. Kod seviyesinde tarama yaptığı aktarılan bu altyapı, gerçekten çok önemli görünüyor çünkü Android tarafında kişiler genelde masum görünen uygulamalardan vuruluyor. Bu altyapı görünüşü masum, içi ise kötü niyetli kodlarla dolu uygulamaların tespit edilebilmesini kolaylaştıracak.

Samsung Galaxy S23 haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş