Samsung Galaxy Watch 4 işletim sistemi çok yakında tanıtılabilir

09 Haziran 2021 12:08

Samsung Galaxy Watch 4 serisi merakla bekleniyor. İşte bu saatler için yazılımsal ilk duyuru çok ama çok yakında olabilir.

Biliyorsunuz Google ve Samsung, Wear OS ile Samsung’un akıllı saatlerde kullandığı Tizen işletim sistemini bir araya getirecek. İki dev isim, Wear OS’la Tizen işletim sisteminin en iyi yanlarını harmanlayacak.

İşte bu yeni dönemin ilk temsilcileri Samsung Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch Active 4 olacak. Bu modellerin temelindeki bu harman işletim sistemi aktarıldığı kadarıyla MWC 2021 kapsamında (Ay sonuna doğru) görücüye çıkabilir.

Bunun sinyalini direkt olarak Samsung veriyor ve yeni dönem bu açıdan gerçekten merak uyandırıyor. Yeni işletim sisteminin tahmin edilenden daha uzun süredir geliştirildiği ve çıkışa hazır olduğu biliniyor.

Bu açıdan MWC 2021 kapsamında sanal gösterim de yazılımsal açıdan hiçbir sürpriz geride kalmayabilir. Bu arada etkinlikte saatlerin kendisi de bir ihtimalle gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy Watch 4 serisi için başka neler biliyoruz?

Sağlam kaynak Ice Universe’e göre güçlerini yeni bir 5 nm işlemciden alacak ürünlerden 42 mm Galaxy Watch 4, “247 mAh” pile sahip olacak. Karşılaştırmak adına Galaxy Watch 3’ün 41 mm versiyonunda 240 mAh pil yer alıyordu.

Bu pil üzerinde yeni saatlerde pil kapasitesi açısından devasa bir artış olmayacağı netleşiyor. Buna bağlı olarak modellerin kullanım ömürleri de eskiye oranla aşırı yüksek olmayacaktır.

Saatlerdeki yeni işlemci verimi artıracaktır ancak Galaxy Watch 4’ler için kullanım ömrü konusunda beklentiyi fazla yükseltmemek gerektiği kesinleşmiş durumda.

Yuvarlak yapılı modellerden Galaxy Watch 4, 42 mm ve 46 mm gövde boyutlarına sahip olacak.

Galaxy Watch Active 4 ise 40 mm ve 42 mm boyutlarda alınabilecek. Modeller için kaynaklara göre LTE’li sürümler de sunulacak.

Not: Görsel temsilidir.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mi 11 Ultra’yı parçalarına ayıran resmi video

Paylaş