Samsung Galaxy Watch 7 kan şekeri ölçümü yapabilir

26 Nisan 2024 19:50

Samsung Galaxy Watch 7 kan şekeri ölçümü yapabilir. Bu henüz kesin değil ancak özellik gerçekten çok uzun zamandır bekleniyor.

Sabah saatlerinde Galaxy Unpacked etkinliğinin 10 Temmuz tarihinde yapılacağı iddia edildi. Peki bu Galaxy Unpacked etkinliğinde neler tanıtılacak? Etkinlik kapsamında hemen hemen kesin olarak Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 6, Galaxy Watch 7, yeni bir kablosuz kulaklık ya da kulaklıklar yanında detaylı olarak akıllı yüzük modeli Galaxy Ring tanıtılacak. İşte bu yeni ürünlerden Galaxy Watch 7 ya da olası adıyla en üstteki model Galaxy Watch 7 Ultra, direkt olarak kana ihtiyaç duymadan yani sensör bazlı olarak kan şekeri ölçümü yapabilir. Kaynaklar bu konuda oldukça kesin konuşuyor, yukarıda da dediğimiz gibi bu özelliğin sunulması uzun yıllardır bekleniyor. Kan şekeri ölçümü konusunda uzun zamandır çalışan, bunu açık açık dile de getiren ancak daha önce 2024’te çıkış yapamayacak denilen Samsung, altyapıyı beklenenden daha erken çıkışa hazır hale getirmiş gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu aralar en çok Galaxy Ring dikkat çekiyor, akıllı yüzük GalaxyClub tarafından yapılan keşiflere göre dokuz farklı boyutta pazara sunulabilir. Her bir boyut için farklı kod numaraları aldığı (SM-Q500, SM-Q501, SM-Q502, SM-Q505, SM-Q506, SM-Q507, SM-Q508 ve SM-Q509 şu aşamada bulunanlar. SM-Q503 ve SM-Q504 ise daha sonra kendisini gösterebilir) söylenen marka, bu sayede hemen herkese tam olarak uyacak bir seçenek pazara sunacak gibi görünüyor.

Artık çok uzakta yer almayan ürünün geçtiğimiz haftalarda beslenme konusunda da yardımcı olacağını öğrenmiştik. Topladığı ve analiz ettiği sağlık verileri üzerinden kişilere beslenme / yemek planları çıkarabilecek denilen ürün, bunun için yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş bir yemek ve yemek tarifi hizmeti olan Samsung Food entegrasyonuna sahip olacak. Daha derin bir entegrasyon ile yemek önerilerini akıllı Samsung dolapların içindeki ürünlere göre verebilecek bilgisi de aktarılan ürün, pazardaki en gelişmiş seçeneklerden birisi olacak gibi görünüyor.

Samsung haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş