Samsung, işlemci üreticilerini zora sokacak bir hazırlık içerisinde

24 Ocak 2018 22:15

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, biliyorsunuz Exynos serisi altında kendi mobil işlemcilerini üretiyor. Bu alanda 2017’yi Qualcomm, Apple ve MediaTek‘in arkasında dördüncü kapatan şirket, pazarda dengeleri değiştirecek önemli bir hazırlık içerisinde bulunuyor.

Samsung, Exynos serisi işlemcileri büyük çoğunlukla kendi akıllı telefon modellerinde kullanıyor. Sadece kısa süre önce Meizu’nun bir akıllı telefonunda gördüğümüz Exynos işlemciler, görünüşe bakılırsa gelecekte daha fazla modelde yer alacak. Digitimes’ın haberine göre şirket, geliştirdiği mobil işlemcileri diğer akıllı telefon üreticilerine satmak istiyor. Bu noktada özellikle MediaTek‘in hakim olduğu orta seviye pazara gözünü diken şirket, artık mobil çip pazarından daha fazla pay almak istiyor. Şimdiye kadar bu alanda biraz pasif kalan şirket, gerçekten çok güçlü mobil işlemciler hazırlıyor. Ortaya çıkan bu konu bakıldığı zaman kullanıcılar için çok iyi görünüyor. Orta seviye telefonların güçlenmesi kişilere fiyat performansı oranı yüksek modeller olarak geriye dönüyor.

Samsung’un Exynos işlemcilerini artık daha fazla göreceğiz

Şirket karşımıza en son Galaxy S9’un bazı modellerinde yer alacak Exynos 9180 ve orta seviye Exynos 7872 modellerini çıkartmıştı. Bu alana son yıllarda hiç olmadığı kadar büyük önem veren firma, MediaTek‘i strateji değiştirmeye zorlayacak gibi görünüyor. Bu yeni açılımın yakın zamanda resmileşmesi ve ilk meyvelerini de vermesi bekleniyor.

Paylaş