Geleceğin ekran teknolojisi Mini-LED hakkında son detaylar

02 Ekim 2020 13:00

Samsung üst segment televizyonlarında QLED teknolojisine destek veriyor. Samsung gelecekte piyasaya süreceği televizyonlarında ise farklı teknolojiler üzerindeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

MicroLED teknolojisine destek veren televizyonlarını tanıtan şirket ayrıca mini-LED ve QD-QLED tabanlı televizyonlarını da kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Gelen son bilgilere göre Samsung’un gelecek yıl iki milyon mini-LED televizyon satmayı planlıyor. Pazar araştırmaları yapan TrendForce’a göre Samsung, Mini-LED arka aydınlatma teknolojisine sahip yeni QLED TV serisini 2021’de piyasaya sürecek. Serinin 4K çözünürlükte 55 inç, 65 inç, 75 inç ve 85 inç boyutlarında olması bekleniyor. Mini-LED arka aydınlatma sayesinde, televizyonların 1.000.000: 1’lik bir kontrast oranı sunacağı belirtiliyor. Bu teknoloji sayesinde yeni televizyonların mevcut nesil TV’lerin sunduğu 10.000: 1’den önemli ölçüde daha yüksek olduğunu söyleyelim. Bu kadar yüksek bir kontrast oranının en az 100 yerel karartma bölgesi uygulanarak ve 8.000-30.000 arasında yüksek voltajlı Mini-LED çip kullanılarak elde ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung geleceğin ekran teknolojisini sunuyor; Mini-LED ve microLED

Mini-LED ekranlar daha iyi görüntü kalitesinin sunmasının yanında aynı zamanda OLED’lere kıyasla daha uygun maliyete sahip. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda mini-LED ve microLED teknolojisine sahip televizyonların artacağı belirtiliyor. Apple’ın bu yılın sonlarında Mini LED ekranlı bir iPad Pro satışa sunması bekleniyor. LG’nin de önümüzdeki yıl mini-LED’li televizyonlarını piyasaya sunacağı ifade ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Dikkat çekmeyi başaran Çin’li robot köpek

 

Paylaş