Samsung One UI 5.1.1 ile sunulacak tüm yenilikler belli oldu

04 Temmuz 2023 09:03

Samsung One UI 5.1.1 ile sunulacak yenilikler resmi olarak açıklandı. Genel kullanımı iyileştirecek güzel detaylar var.

Samsung tarafından yapılan resmi paylaşıma göre Galaxy Tab S9, Galaxy Z Fold5 ve Galaxy Z Flip5 ile beraber ay sonunda yayınlanacak Android 13 temelli One UI 5.1.1 arayüz yapı ile sunulacak yenilikler ve değişiklikler şunlar olacak:

“Çoklu Görev

-Geliştirilmiş uygulama önizlemesi: Kullanıcılar, “Son Uygulamalar” ekranında bir uygulamanın çalışma durumunu (bölünmüş ekran, tam ekran veya açılır ekran şeklinde) önizleyebilecekler.

-Açılır ekrandan bölünmüş ekrana geçiş: Uygulamalar, açılır pencerenin üst kısmındaki özel bölüme basılı tutup bir tarafa veya diğer tarafa sürükleyerek açılır ekrandan bölünmüş ekrana geçebilecek.

-Uygulamayı orijinal konumuna geri getirin: Bir açılır pencereyi yana taşıdıktan sonra, açılır pencereyi orijinal konumuna geri getirmek için üzerine dokunabilirsiniz.

-S Pen uygulama önizlemesi: S Pen simge durumuna küçültülmüş bir uygulamanın simgesinin üzerindeyken, o uygulamanın açıkken nasıl görüneceğine dair bir önizleme görürsünüz.

Görev çubuğu

-Görev çubuğunda daha fazla son uygulama: Dört adede kadar son kullanılan uygulama artık görev çubuğunda gösterilebilir.

-Otomatik görev çubuğu ayarı: Görev çubuğunda yedi veya daha az uygulama varsa, görev çubuğu ana ekran düğmesine, son uygulamalar düğmesine ve geri düğmesine dokunmayı kolaylaştırmak için otomatik olarak ayarlanacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Esnek Mod

-Daha fazla uygulama: Flex Mode paneli, çoklu pencere ekranlarını destekleyen çeşitli uygulamalar için kullanılabilir.

-Medya kontrolleri: Flex Modundayken, 10 saniye geriye veya ileriye atlamak için kontrol butonları olacak. 

-Özelleştirme: Flex Modunda araç çubuğunu özelleştirebilecek, simgeleri ekleyebilecek, kaldırabilecek, yeniden sıralayabilecek veya taşıyabileceksiniz.

Hızlı Paylaşım

-Kişi paylaşımı: Yakınlarda olmasalar bile kişilerle dosya paylaşabileceksiniz.

-Güvenlik: İçeriği daha güvenli bir şekilde paylaşabileceksiniz. Paylaşılan dosyalar artık bir son kullanma tarihine sahip olabilir ve paylaşılamaz. Ayrıca başkalarının dosyaları kaydetmesini veya paylaşmasını da engelleyebileceksiniz.

Samsung Sağlık

-Uyku koçluğu: Samsung, Galaxy Watch 4 veya üstü özelinde ilerlemenizi bir bakışta görebilmeniz için uyku koçluğu içeriğini ve tasarımını geliştirdi.

-Uyku verileri: Uyku tasarımı iyileştirildi ve Galaxy Watch 4 veya üzeri modellerde uyku skorları için açıklamalar eklendi.

-Cilt sıcaklığı ölçümleri: Galaxy Watch 5 veya üzeri modellerde kullanıcılar uyurken cilt sıcaklıklarını ölçebilecekler.

-Ölçümler ve rozetler: Önemli ölçümler artık özet bilgi ekranında sunuluyor ve motivasyon için rozetler ekleniyor.

Kamera ve Galeri

-Tarih ve saat: Filigran üzerindeki tarih ve saat değiştirilebilir.

-Pro Modunda Flex Mod: ISO ve deklanşör hızı gibi manuel ayar seçenekleri artık telefon Pro ve Pro Video modlarında katlandığında ekranın alt kısmında yer alıyor.

-Çekim görünümü: Ana ekranda çekim görünümünü kullanırken, uzun basarak birden fazla fotoğraf seçebilirsiniz.

-Yeniden düzenleme önizlemesi: Küçük resimler artık yeniden düzenlenen görüntünün altında görüntülenir. Küçük resme tıklandığında, daha büyük bir ekranda yan yana bir karşılaştırma göreceksiniz.

-Filtreler ve efektler: Kaydırma kontrolcüsü, filtreler ve efektler için bir kadran ile değiştirildi.

-Kopyala ve yapıştır: Tonlar ve filtreler kopyalanabilir ve bir fotoğraftan diğerine yapıştırılabilir.

Diğer değişiklikler

-İki elle sürükle ve bırak: Ana ekranda veya Dosyalarım’dayken dosyaları, fotoğrafları ve diğer öğeleri bir elinizle sürükleyebilir ve diğer elinizle bir konum veya klasör seçebilirsiniz.

-Diğer cihazları kablosuz şarj ederken telefonu kullanma: Katlanabilir telefonun ana ekranı aşağı bakıyorsa, telefon diğer cihazları kablosuz olarak şarj ederken kullanılabilir.

-Depolama yönetimi: Kullanılabilir depolama alanı 5 GB’ın altına düşerse, Dosyalarım uygulama önbellek bilgilerini görüntüler.

-Bellek yönetimi: Bellek kullanan uygulamalar hakkında daha fazla bilgi sağlanır. Ayrıca uyku modu veya sürüş modu gibi modları kilit ekranından değiştirebileceksiniz.

-Samsung İnternet özelleştirme: Adres, sekme ve yer imi çubuklarını ekranın altına taşıyabilirsiniz.”

One UI 5.1.1 güncellemesini alması muhtemel cihazlar:

-Galaxy Z Fold 4
-Galaxy Z Flip 4
-Galaxy Z Fold 3
-Galaxy Z Flip 3
-Galaxy Z Fold 2
-Galaxy Tab S8/S8+/S8 Ultra
-Galaxy Tab S7/S7+/S7 FE

One UI 5.1.1 güncellemesini alıp almayacağı tam olarak net olmayan cihazlar:

-Galaxy S23 serisi
-Galaxy S22 serisi
-Galaxy S21 serisi (S21 FE dahil)
-Galaxy S20 serisi (S20 FE dahil)
-Galaxy Note 20 serisi
-Galaxy A54
-Galaxy A53
-Galaxy A52/A52 5G/A52s
-Galaxy A73
-Galaxy A72
-Galaxy A34
-Galaxy A33
-Galaxy M54 5G
-Galaxy M53 5G

Samsung One UI 5.1.1 güncellemesi yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş