Samsung, OneUI 6 ile telefonlarına “kesintisiz güncelleme” desteği getirecek

21 Ekim 2022 20:58

Samsung, son dönemde akıllı telefonları için güncelleme konusunda büyük adımlar atıyor. Bunlar arasına bir yenisi daha ekleniyor.

İnternet devi Google, güncel Android sürümü Android 13 ile satışa çıkan her telefon için “A/B sistem güncellemeleri” ya da “kesintisiz güncelleme” desteğini zorunlu hale getirdi. Daha önce duymayanlar için bu özelliği firma kendisi şöyle açıklıyor: “Kesintisiz güncellemeler olarak da bilinen A/B sistem güncellemeleri, kablosuz (OTA) güncellemesi sırasında diskte çalışabilir bir önyükleme sisteminin kalmasını sağlar.

Bu yaklaşım, bir güncellemeden sonra etkin olmayan bir cihaz olasılığını azaltır, bu da onarım ve garanti merkezlerinde daha az cihaz değişimi ve cihaz yeniden yanıp sönmesi anlamına gelir. OTA güncellemeleri, sistem çalışırken kullanıcıyı kesintiye uğratmadan gerçekleşebilir. Kullanıcılar OTA sırasında cihazlarını kullanmaya devam edebilirler.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşte bu faydalı özellik üst düzey bir Samsung yetkilisinin açıklamasına göre 2023’te OneUI 6 arayüzünü alacak birçok Samsung akıllı telefon modeline de sunulacak. Şirket yetkiliye göre bu konuda aktif olarak çalışıyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi Google bu altyapıyı Android 13 için zorunlu kılıyor. Bu açıdan 2023’te Android 13’ü alan değil direkt olarak Android 13 + One UI 5 ile pazara sunulan her Galaxy modelinde bahsi geçen özellik olabilir, birçok cihaz için OneUI 6‘nın beklenmesine gerek kalmayabilir

Firma Android 13 temelli One UI 5 arayüzü geçtiğimiz hafta resmi olarak karşımıza çıkardı. Henüz Türkiye’ye gelmeyen sürüm hakkında bilinmesi gereken tüm detaylarına direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Samsung, OneUI 6 ve “kesintisiz güncelleme” desteği yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş