Samsung tarafından Google odaklı sürpriz Exynos hamlesi

09 Nisan 2020 18:30

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, sürpriz bir haberle gündemde. Firma Google için özel bir Exynos işlemci geliştiriyor gibi görünüyor.

Samsung son günlerde Exynos işlemciler üstünden ciddi eleştiriler alıyor. Biliyorsunuz yapılan testlere göre Snapdragon 865 işlemcili Galaxy S20 Ultra, Exynos 990 işlemcili Galaxy S20 Ultra‘dan birçok kalemde daha yüksek performans sunuyor. Firma yaptığı açıklama ile arada fark olmadığını söylüyor. Ancak yapılan testler aksini gösteriyor. İki işlemci arasında performans farkı özellikle yük altında kendisini gösteriyor. Exynos 990 çok ısındığı için performansı kısıyor, Snapdragon 865 ise bu konuda çok ama çok daha iyi görünüyor. Ayrıca Snapdragon 865‘li modelin daha iyi fotoğraflar çektiği, kamera arayüzünün daha seri olduğu ve daha iyi pil ömrü sunduğu da açık şekilde gösteriliyor. İşte bu şartlar altında Samsung’un Google için özel bir Exynos işlemci tasarladığı ortaya çıktı. Bu konuda ortak olarak çalışma yaptıkları aktarılan ikili, Google’ın gelecek telefonlarına Snapdragon yerine 5 nm üretim sürecinden çıkacak özel Exynos işlemciler ile güç verecek gibi duruyor. Yıl sonunda çıkacak cihazlarda karşımıza çıkabilecek bu henüz tanıtılmamış Mali MP20 GPU üstüne kurulan sekiz çekirdekli işlemci, ilk olarak orta seviyede kullanılacak şeklinde haberler geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung, gelecek telefonlarında Exynos kullanmaya devam edecek

Ancak bunu kullanıcılar artık istemiyor. Hatta bu konuda bir imza kampanyası dahi başlatılmıştı. Fakat yine de şirketin Türkiye gibi pazarlarda satılan yeni modellerinde de Exynos görmeye devam edeceğiz.

İlginizi Çekebilir

Huawei’nin güçlü modelleri ile tanışın

Paylaş