Samsung telefonlarda Bing sohbet botu entegre SwiftKey dönemi

01 Mayıs 2023 20:54

Samsung telefonlarda Bing sohbet botu entegre SwiftKey dönemi başladı. Bu konuda kullanıcıları memnun eden bir adım atıldı.

Microsoft tarafından OpenAI ile birlikte oluşturulan yapay zekâ destekli yeni Bing sohbet botu, kısa süre önce SwiftKey klavye içerisine entegre edilmişti. Android ve aynı zamanda iOS için yapılan güncelleme sonrasında kullanıma sunulan altyapıda, sohbet botunun imkanlarına SwiftKey klavye üzerinden istenilen her uygulama içerisinde ulaşılmasına imkân tanındı. Yakında eksiksiz olarak herkes için kullanıma girecek özellik için SwiftKey’e bir “Bing” butonu ekleyen Microsoft, bu sayede klavyeyi çok ciddi oranda kullanılır hale getirmeyi hedefliyordu. Bugün bu konuda spesifik olarak Samsung Galaxy kullanıcılarını memnun edecek bir duyuru yapıldı ve altyapının Galaxy cihazlardaki OneUI arayüzüne entegre SwiftKey’e de getirileceği duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre sohbet botu “9.10.11.10.” sürümü ile beraber klavyeye entegre edilecek ancak bunun herkese açılması biraz zaman alacak. Kullanımı elbette kullanıcıların isteğine bağlı olacak süreç, Galaxy cihazlardaki SwiftKey’in kullanımına gerçek anlamda bir patlatma yaşatabilir. Türkçe dil desteğine sahip olan Bing sohbet botu, ChatGPT ile aynı dil modelini (GPT-4) merkeze alıyor ve hemen her konuda kullanıcılara yardımcı olabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Bing bundan önce geçtiğimiz ay OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E entegrasyonu kazanması ile ses getirmişti. Artık kişiler sohbet botundan yazdıklarını / cümlelerini görsel hale getirmesini isteyebiliyor. Uzun süredir ayrı olarak da kullanımda olan DALL-E, yazdıklarınızı algılıyor ve özel bir modelden geçirerek olabilecek en iyi şekilde görselleştirebiliyor. Bu altyapıya “Bing Image Creator” adını veren Microsoft, yapay zekâ tarafında inanılmaz büyük ve hızlı adımlar atmaya devam ediyor.

Microsoft Bing ve SwiftKey detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Renault tarafından hazırlanan uçan araç çalışması

Paylaş