Samsung TV’lerle oyun deneyiminde yapay zeka dönemi

02 Mayıs 2024 19:00

Ekran performanslarıyla üst düzey görüntü kalitesi Samsung TV modelleri sahip olduğu özelliklerle oyun tutkunlarının da beklentilerini karşılıyor. Oyunlardaki renkleri ve detayları canlı bir şekilde yansıtabilen Samsung televizyonlar Neo QLED ve OLED olmak üzere farklı ekran teknolojileriyle geliyor.

Ailenin en iddialı modelleri arasında yer alan Neo QLED 8K yüksek çözünürlük kalitesinin yanında otomatik HDR oluşturucu, HDMI 2.1 ve Freesync Premium Pro gibi özelliklerle dikkat çekiyor. Neo QLED teknolojisi, kontrastı maksimize ederek her sahneyi daha canlı bir hale getiriyor. Gerçek dünya deneyimi sunarak oyunlarda sürükleyici bir deneyime imkan tanıyan televizyonlardan Neo QLED TV’ler, Quantum Mini LED teknolojisine destek veriyor. Televizyonların daha parlak ve daha yüksek kontrast sunmasına yardımcı olan bu teknoloji aynı zamanda pikselleri hassas bir şekilde aydınlatarak daha derin siyahlar ve parlak beyazlar arasında keskin bir kontrast yaratmasına olanak sağlıyor. OLED ekranların sunduğu yüksek kontrast oranı, oyun içi karanlık sahnelerde ince detayların fark edilmesini sağlıyor. OLED TV’lerde HDR desteği de göze çarpıyor.  HDR, daha geniş bir renk spektrumunu ve daha yüksek parlaklık seviyelerini destekliyor.

Oyun deneyiminde yapay zeka çağı

Samsung, yapay zeka teknolojisini oyun deneyimine entegre ederek, oyunculara özelleştirilmiş ve akıllı bir deneyim sunuyor. Yapay zeka, oyun içi görüntüleri ve sesleri gerçek zamanlı olarak analiz ediyor. Etkili bir görüntü kalitesi ve ses deneyimi sunmak için ayarlamalar yapan yapay zeka oyunların gerçekçi ve sürükleyici bir görüntü deneyimi sunmasına yardımcı oluyor.

OLED teknolojisinin Quantum Dot teknolojiyle buluşması

Samsung, OLED teknolojisinin sınırlarını zorlayarak, 2023 model OLED serisinde Quantum Dot teknolojisi ile bir yeniliğe imza atmıştı. Bu birleşim, parlaklık ve renk kalitesini geliştirerek görüntü kalitesini üst boyuta taşıyor. Daha geniş bir renk gamı ve yüksek parlaklık seviyeleri sunan Quantum Dot teknolojisi, görsellerin daha canlı ve detaylı görünmesine imkan tanıyor. Televizyonlarda ayrıca AMD‘nin FreeSync Premium Pro sertifikasyonu yer alıyor.  Oyun sırasında ekran yırtılmalarını ve takılmaları minimize eden bu özellik düşük gecikme süresi ve yüksek performans vadediyor.

Televizyonlarda kullanıcı deneyimini güvenlik, ses kalitesi ve görsel performans açısından zenginleştiren Knox güvenlik sistemi de bulunuyor. Knox güvenlik sistemi, zararlı içeriklerden koruma sağlıyor. Bu sistem ayrıca SmartThings destekli akıllı ev cihazlarının da güvenliğine imkan tanıyor. Buds ile birlikte sunulan ses sarmalama özelliği, müzik dinlerken veya video izlerken, kullanıcılara sarmalayan bir ses deneyimi sunuyor.

Samsung TV modellerinde sunulan MiniLED teknolojisi karanlık sahnelerde fark yaratıyor

Samsung’un MiniLED ekran teknolojisi diğer Samsung LED’e göre 40 kat daha küçük boyutta olması sayesinde karanlık sahnelerde bile arada beyaz noktaların görünmesini engelleyerek üst düzey detay ve netlik sağlıyor. MiniLED teknolojisi siyah renklerin doğru bir şekilde yansıtılması konusunda önemli bir iyileştirmeye sahip. Sanat eserlerini evlere taşıyan Samsung Frame TV’lerde ise UL standardı göze çarpıyor. Frame TV’ler, yansımayı önleyen mat ekran özellikleri sayesinde kullanıcılara daha konforlu bir izleme deneyimi sunuyor. Samsung OLED ve QLED arasında ise bu mat ekran özelliği, OLED TV’lerde daha üstün bir performans sergiliyor.

Paylaş