Samsung, XR başlığı için Google ile birlikte çalışıyor

11 Mayıs 2023 11:41

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, bugün bir kez daha gündeme geldiği kadarıyla bir “genişletilmiş gerçeklik” başlığı hazırlıyor.

Samsung, son yıllarda AR ve VR tarafında hiç öne çıkmıyor. Ancak bu hep böyle olmayacak. Bugün yine gündeme taşındığı kadarıyla firma sanal, karma ve artırılmış gerçeklik temellerini tek potada eritecek bir “genişletilmiş gerçeklik / Extended Reality (XR)” başlığı üzerinde çalışıyor. Henüz çok fazla detayın olmadığı bu ürün, bugün doğrulandığı kadarıyla kesin olarak Google desteğiyle geliştiriliyor. Son dönemde birçok ortaklık kuran ikili, yapılan sızıntılara göre Google önderliğinde VR dünyasına özel geliştirilen bir Android versiyonu hazırlıyor. Google ile ortak çalışmalarına çok hız veren Samsung, hazırladığı başlığa gücünü bir Qualcomm imzalı işlemci ile verecek gibi görünüyor. Bu başlık özelinde daha önce Meta ve Microsoft ile ortaklık kurabileceği de iddia edilen şirket, 2023 bitmeden atık çok ses getirmeyen ve ilgi çekmeyen “metaverse” geleceği özelinde güçlü bir başlık ile dikkat çekebilir. Samsung’un böyle bir ürün ile gerçekten çok geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşma şansı bulunuyor, bu konuda sessiz kalınmasının ardından iddialı ve nispeten uygun fiyatlı bir seçeneğin çıkması olası duruyor. Bu başlık hakkında daha fazlanın bilginin ay sonunda geleceği aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu alanı patlatacak olan isim, Samsung’u bu alana iten en büyük güç ise elbette teknoloji devi Apple. Firmanın aktif olarak yolda olan Reality Pro isimli karma gerçeklik başlığı, Apple’a yönelik sağlam kaynaklardan Mark Gurman’a göre önümüzdeki ay düzenlenecek WWDC23 kapsamında lanse edilecek. Apple’ın ve AR / VR sektörünün geleceği adına çok önemli olan ürün, çok gelişmiş bir altyapı üzerine kuruluyor ve iddialara göre devasa bir fiyat etiketi taşıyor. Model hakkında bilinmesi gereken son detaylar direkt olarak burada yer alıyor.

Samsung “genişletilmiş gerçeklik” başlığı yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş