Satışa çıkan en ilginç elektrikli scooter: Stator

06 Ocak 2020 15:56

Elektrikli scooter pazarının en ilginç modellerinden sayılan Stator, sonunda satışa çıkıyor. Ancak satış fiyatı tam anlamıyla nefes kesiyor.

Elektrikli scooter Stator, görebileceğiniz üzere oldukça ilginç bir tasarıma sahip. Sade ancak ilginç görünen model, ilk olarak devasa lastikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Uzun zaman önce konsept olarak gösterilen bu modelin arkasında Nathan Allen yer alıyor. Yatırımcı Dr. Patrick Soon-Shiong sayesinde Stator modelini pazara çıkarmaya hazırlanan Allen, tasarımında tek taraflı gidon ile alışılmış yapının dışına çıkıyor. Siyah ve beyaz renklerde hazırlanan elektrikli scooter, teknik olarak da iddialı. 1 kWh pil paketiyle tam 129 km menzil sunan kişisel ulaşım aracı, 1.000 W gücündeki motoruyla maksimum 51 km/s hız yapabiliyor. 129 km menzile tahmin edebileceğiniz üzere maksimum değil daha düşük hızlarda ulaşabilen araç, istenirse tekerlekleri üstünde bir şeyler taşıyabiliyor. Aydınlatma sistemi de eklenebilen scooter, ağırlık merkezinin aşağıda olması ve geniş lastikleriyle kendi dengesini kurabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli scooter Stator inanılmaz pahalı

Büyük çaplı seri üretimi yapılmayacak model için tam 3.995 dolar verilmesi gerekiyor. Bu tarz bir scooter için 4 bin dolar inanılmaz görünürken, ön sipariş bedelinin de 250 dolar olduğu aktarılıyor. 2020’nin ilk yarısında satın alanlara gidecek denilen scooter, bakalım rekabetin çok yüksek olduğu pazarda ses getirebilecek mi?

Paylaş