Fransa merkezli elektrikli araç kiralama programı çok büyük talep gördü

13 Şubat 2024 10:35

Avrupa’nın en büyük otomobil endüstrisine sahip ülkelerinden Fransa merkezli elektrikli araç kiralama programı çok büyük talep gördü.

Fransa, düşük gelirli ailelerin elektrikli otomobil erişimine rahat şekilde ulaşması için uzun süredir bir “sosyal kiralama girişimi” üzerinde çalışıyordu. Bu kapsamda peşinatsız bir üç yıllık kira sözleşmesi kapsamında Fransa’da ikamet eden ve gerekli uygunluk koşullarını karşılayanlar, çok düşük ödemeler ile elektrikli otomobil erişimine sahip olabilecek. Peki burada ne kadarlık bir ödemeden bahsediyoruz? Açıklanan listeye göre Citroën ë-C3 kiralamak için aylık sadece €54 verilmesi yeterli olacak. Bu ilk aşamada karşımıza çıkan en düşük fiyat olmuş, Fiat 500 için €89, Opel Corsa EV için €94, Peugeot e-208 için €99, Opel Moka EV için €119, Citroën e-C4 için €129, Jeep Avenger için €149 ve Peugeot e-2008 içinse €149 fiyat açıklanmıştı. Stellantis marka araçların hakim olduğu listeye daha sonra Renault Twingo E-Tech, Renault 5 E-Tech ve Volkswagen ID.2 modellerinin ekleneceği de aktarılıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Listeye herhangi bir Çinli aracı almayan ve ileride de almayacağı açıklanan Fransa hükümeti, “sosyal kiralamaya” hak kazanmak için Fransa’da ikamet ediyor olunmasını, yıllık gelirin 15.400 €’ya kadar olmasını, yılda 8.000 km’den fazla seyahat edilmesini ve iş yerlerinden en az 15 km uzakta yaşanıyor olmasını zorunlu kılıyor. Çalışma bu aralar bir kez daha gündemde yer alıyor çünkü programa çok büyük talep geldiği açıklanıyor. Bu yüzden başta 20 bin araç kiralanması için ayarlanan bütçenin 50 bine çıkarıldığı, sürece bu yıl için daha fazla kişinin ise alınmayacağı açıklanıyor. Yani programı 2024 için donduran / durduran ülke, sürece yeni kişilerin ancak 2025 itibarıyla alınacağını açıklıyor.

Fransa adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş