SEAT’ın yedi kişilik yeni SUV modeli Tarraco, ilk sızıntı görselleriyle karşımızda

22 Şubat 2018 09:30

Resmi tanıtım etkinliğiyle ilgili henüz net bir bilginin paylaşılmadığı SEAT Tarraco, sızıntılar eşliğinde yakın zamanda karşımıza çıkabileceğinin sinyallerini veriyor.

SEAT’ın resmi hesapları üzerinden henüz üç gün önce isim duyurusunu gerçekleştiği yeni SUV modeli Tarraco, henüz üretime geçmeden maceralı bir yola başladı bile. İnternet üzerinden düzenlenen anketin tamamlanmasının ardından, İspanya’da yaşanan politik problemlerden ötürü bazı planlamalarında ufak gecikmelerin yaşandığı modelin bu yıl içerisinde satışa sunulmasını bekliyoruz. Tanıtımıyla ilgili Cenevre Otomobil Fuarı üzerinde düşüncelerin yoğunlaştığı Tarraco, yedi kişilik yolcu kapasitesiyle Tigual Allspace’in kardeşi olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Adının açıklandığı gün ipucu niteliğindeki tek kare görseli paylaşılan modelden gelen sızıntı, bizleri tüm SEAT modellerinden farklı bir tasarım karakterinin beklediğine işaret ediyor. En azından dış kısımda…


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Amerikan esintileriyle tasarım detayları

SEAT tasarımcılarının ön bölümde tercih ettiği “gergin” tasarım dilini üç temel nokta üzerinden oluşturduğunu söyleyebiliriz. Kaput ve ızgaradan başlayan bu karakteristik farklılaşma LED gündüz farlarının yapısıyla devam ediyor. Kullanılan jant setinin tasarımıyla da bu zamana kadarki modellerden ayrılan Tarraco’nun en temel karakteristik farkı ise hiç şüphesiz arka kısmında olacak. Stop lambalarının ince bir çizgi üzerinden tek bir parça gibi gösterilmesi sayesinde, Amerikan araçlarının kaslı yapısından ibareler taşıyan modelin bu sayede kullanıcılardan olumlu geri dönüşler almaması için hiçbir neden yok. Motor bölümünde benzinli ve dizel seçeneklerin yer alacağı Tarraco’da Skoda Kodiaq ve Tiguan’daki ünitelerin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu da benzinli ayağında 1,5 ve 2.0 litre, dizel ayağında ise 2.0 litrelik motorun kullanılacağı anlamına geliyor.

Paylaş