reklamı kapat

POPÜLER

2018 Skoda Kodiaq

2018 Skoda Kodiaq; premium donanım paketi ve 1,5 litrelik yeni motor seçeneği ile Cenevre yolunda

 - Güncelleme: 15 Şubat 2018 19:21

Kurucularının adını taşıyan yeni donanım paketi ve Türkiye için tercih edilebilecek yeni motor seçeneğine kavuşan 2018 Skoda Kodiaq, Cenevre’de sahne alacak.

Cenevre Otomobil Fuarı için hazırlıklarını göstermek konusunda bizleri çok fazla bekletmeyen üreticilerden olan Skoda, adımlarını hız kesmeden atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yeni Fabia‘nın yanı sıra hibrit crossover konsepti Vision X ile ilgili ilk detayları paylaşan marka bugün de Kodiaq ile karşımıza çıktı. 2018 model yılıyla birlikte, öncesinde Superb ve Octavia’da sunulan “L&K” isimli premium donanım paketi yeni yılla birlikte devasa SUV modeline de geliyor. Donanım paketine ek olarak Kodiaq’a yeni motor seçeneklerini de ekleyen Skoda, bu sayede araca erişmek isteyenlere daha farklı opsiyonlar tanımaya devam edecek.

Fark yaratan detaylar

Markanın kurucuları olan Václav Laurin ve Václav Klement‘in soy isimlerinin baş harflerini simgeleyen L&K donanım paketi dışarıda ve içeride belirgin farkları beraberinde getiriyor. En üst seviyeye yerleşen bu paketle birlikte Kodiaq’ın dış bölümünde tampon ve egzozlarda ufak değişimler yer alırken, krom parçaların ızgara başta olmak üzere artışı gözlerden kaçmıyor. Dış donanım olarak ise bu paketin içerisinde 19 inç‘lik özel tasarım jantlar ve full-LED ışıklandırmalar öne çıkıyor. İç bölümde deri kaplama direksiyon ve koltuklardan başlayan değişim, piano black malzemeler ve “Laurin & Klement” logosuyla devam ediyor. Skoda’nın bu paketle birlikte içeride sunduğu donanımlar ise; Canton ses sistemi, ambiyans ışıklandırması, alüminyum pedal seti ve elektrikli koltuk ile tamamlanmakta.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Güncellenen motorlar

2018 Skoda Kodiaq’ın motor bölümüne eklenen en dikkat çekici ünite ise Volkswagen Golf ile karşımıza çıkan 150 beygir güç üreten 1,5 litrelik TSI olacak. Bunun yanında 2.0 litrelik TSI motor, üzerinde yapılan iyileştirmenin ardından ortaya çıkan 10 beygirlik fark ile artık 190 beygir güç üretiyor. L&K donanım paketi ayrıca 2.0 litrelik dizel motor ve dört tekerlekten çekişli altyapı kombinasyonuyla da satın alınabilecek. Fiyatıyla ilgili henüz bir bilginin paylaşılmadığı 2018 Skoda Kodiaq ile ilgili tüm detaylı cevapları önümüzdeki ay alacağız.