Sevindiren Türkiye gelişmesi; Ford cephesinden yeni duyuru

18 Mart 2020 10:00

Ford Otosan, Türkiye’de elektrikli araçlar üretme konusunda beklenen duyurusunu yaptı. Konu hakkında detaylar haberimizde.

Bildiğiniz gibi dünya otomotiv devi, Ford Otosan adı altında hali hazırda ülkemizde de üretim yapıyor. 1974 yılında şirket içi hisse dağılımlarının eşitlenmesi sonucu kurulan Ford Otosan, Türk otomotiv sektöründeki en yüksek üretim kapasitesine sahip şirketlerden biri haline gelmiştir. Aynı zamanda son yıllardada gelişen ticari sektörü ile Avrupa’nın da en büyük ticari üretim merkezine sahiptirler. Bu noktada şirket Türkiye yatırımlarını daha da arttırma kararı aldı. Son açıklamara göre Türkiye’de elektrikli bir araç üretimi konusunda mutabakat sağlandığı da duyurdu. Şirket aynı zamanda Transit plug-in hibrit de Avrupa’ya ihraç edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford Otosan,  yüzde 100 elektrikli ticari bir araç üretecek

Genel Müdür Haydar Yenigün konu ile ilgili “Önümüzdeki yıl Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrikli ticari aracını üretip, dünyaya satmak için hazırız. Ford dünyasında en kritik görevleri üstlenmek için sabırsızlanıyoruz. Marka bizim tedarik zincirine yaklaşımımızı ve altyapımızı görünce bu kararı aldı. Ford, globalde üreteceği araçların parçalarını burada tedarik etmek üzere bizim organizasyonumuz içinde bir ekip kurdu. Ekip satın alma genel müdür yardımcısının altında çalışıyor. Organizasyonu yeni kurduk. Daha iki ay oldu.” şeklinde konuştu. Yenigün Corona Virüs’ün otomotiv sektörüne olan etkisinden de bahsetti. “İtalya tamamen kapandı, İspanya ciddi sinyaller veriyor. Avrupa ekonomisinde duraklama var. En çok Almanya’ya güveniyorduk fakat Almanya da tökezlemeye başladı. Son günlerde Avrupa’da artık koronavirüs paniği başladı. Çok hızlı gelişti olaylar.” ifadelerine yer verdi.

İlginizi çekebilir

Focus ve Cem Yılmaz’ı bir araya getiren reklam filmi

Paylaş