Sherlock Holmes 3 filminde Guy Ritchie kararının perde arkası

16 Temmuz 2019 20:30

Uzun zamandır büyük bir heyecanla beklenen Sherlock Holmes 3 yakında geliyor. Fakat filmin yönetmenliğini üstlenen isim Guy Ritchie olmayacak. Peki bu kararın arkasında hangi neden yer alıyor?

Bildiğiniz gibi beyaz perdenin en sevilen Sherlock Holmes serisi Guy Ritchie’nin elinden çıktı. Başarılı yönetmenin 2009’da çektiği ilk film 524 milyon dolar kazandırdı. Ardından 2011’de seyrettiğimiz A Game of Shadows filmi geldi. O da 545 milyon dolar kazandırdı. Bu dönemde Guy Ritchie’nin Warner Bros. stüdyolarının favori yönetmenlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat aradan geçen yıllar içinde bu durumda ciddi bir değişim yaşandı.

Şaşırtan Sherlock Holmes 3 kararının sebebi

Tecrübeli yönetmen yakın gelecekte The Man From U.N.C.L.E. ve King Arthur: Legend of the Sword gibi filmlerle karşımıza çıktı. The Man From U.N.C.L.E. filmi 75 milyon dolarlık bütçeyle çekilip dünya genelinde 110 milyon dolar kazandırdı. King Arthur: Legend of the Sword ise 175 milyon dolara çekilmesine rağmen sadece 149 milyon dolar kazandırabildi. Yani stüdyoyu çok ciddi oranda zarara uğrattı. Bu iki büyük gişe başarısızlığının ardından Warner Bros stüdyolarının Guy Ritchie’ye bakışı değişti. Robert Downey Jr. ve Jude Law’ın geri döneceği üçüncü filme sıcak bakan stüdyo farklı bir yönetmenle çalışmayı tercih etti. Bu sebeple 22 Aralık 2021’de vizyona gireceği açıklanan film için Rocketman filmiyle boy gösteren Dexter Fletcher seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Açıkçası Guy Ritchie olmadan Sherlock Holmes 3 nasıl bir film olacak, merak ediyoruz. Fakat içimizden bir ses Warner Bros. hata yapıyor diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

İlginizi çekebilir

Shazam! fragmanı

Paylaş