Signal, “kullanıcı adlarıyla” telefon numaralarını gizliyor

23 Şubat 2024 08:51

Güvenli ve gizli mesajlaşmaya odaklanan popüler servislerden Signal, “kullanıcı adlarıyla” telefon numaralarını gizliyor.

“Olmasını istediğin tüm özelliklerin yanı sıra gizliliğe odaklanmış bir mesajlaşma deneyimine merhaba de” açıklaması ile öne çıkarılan Signal, kişilerin uygulamadaki telefon numaralarını paylaşmak zorunda kalmamaları için hesaplarına kullanıcı adı eklemelerine izin vermeye başladı. Uzun süredir test edilen bu özellik hakkında şirket, “Kullanıcı adları bir dizi rakamla eşleştirilir ve profilinizde paylaşılmaz. Her kullanıcı adının benzersiz bir QR kodu ve sizinle sohbet başlatmak için arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir bağlantısı vardır. Kullanıcı adınızı başkalarının sizinle iletişim kurabileceği birincil yol olarak kullanmak için Ayarlar > Gizlilik > Telefon Numarası > Numaramı kim bulabilir altında yer alan telefon numarası bulmayı kapatmanız yeterli olacak.” açıklamasında bulunmuştu. Bu faydalı adım hakkında geçilen güncel açıklama ise şöyle oldu: “Signal’in misyonu ve tek odak noktası özel iletişimdir. Signal yıllardır mesajlarınızı, profil bilgilerinizi (Adınız ve profil fotoğrafınız gibi), kişilerinizi ve gruplarınızı gizli tuttu. Şimdi Signal’deki telefon numaranızı daha özel hale getirerek bunu bir adım öteye taşıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eğer çok hakim değilseniz çok popüler uygulama hakkında firma şu bilgileri de veriyor: “Açık kaynaklı Signal Protokolü ile desteklenen gelişmiş uçtan uca şifreleme konuşmalarını güvende tutar. Mesajlarını ne biz ne de başkası okuyamaz veya aramalarınızı dinleyemez. Gizlilik isteğe bağlı bir seçenek değil, uygulamanın çalışma şeklidir. Her mesajda, her aramada ve her defasında. Platformda reklam yok, takip yok. Reklamlar, satış ortaklıkları ve takip edilme hissi Signal’da yok. Böylece değerli anlarını değer verdiğin insanlarla paylaşmaya odaklanabilirsin. Herkes için ücretsiz Signal bağımsız ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Hiçbir büyük teknoloji şirketi ile bağımız yok ve başka bir kuruluş tarafından satın alınmamız mümkün değil. Platformun gelişimi sen ve senin gibi insanların yaptığı bağış ve yardımlar ile destekleniyor.”

Signal yanında bu da ilginizi çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Paylaş