Şimdiye kadar toplam kaç tane Google Pixel satıldığı açıklandı

06 Ekim 2022 11:33

Google, 2016 yılından bu yapan akıllı telefon pazarında yer alıyor. Peki firmanın Pixel serisi modelleri şimdiye kadar ne kadar sattı?

Google imzalı Pixel akıllı telefon modellerinin arkasında esasen HTC yer alıyor. 1,1 milyar dolara HTC’nin telefon tarafını satın alan firma, bu ekip üzerinden hayat bulan telefonlar ile büyük satış rakamlarına ulaşmıyor. Telefonlarını birçok pazara getirmeyen internet devi, IDC’nin verilerine göre 2016’dan bu yana sadece 27,6 milyon ünite Pixel akıllı telefon satışı gerçekleştirebildi. Bu rakam rakiplere oranla çok ama çok ufak kalıyor. Birçok dev isim bu rakamı çok kısa sürede çıkarıyor, Samsung’un sadece 2021’de 300 milyon kadar telefon satışı gerçekleştirdiği biliniyor.

Google imzalı Pixel telefonların az satmasında her ülkede satışın olmaması yanında başka bazı etkenler de yer alıyor. İlk olarak Pixel telefonların Android telefon pazarında donanımsal olarak fark yaratabildikleri hiçbir yanları yok. Firmanın telefonlarda kendi işlemcisini kullanmaya başlamasını da bunu değiştirmedi.

Yazılım temelli sade / gerçek Android deneyimi ve güçlü güncelleme desteği dışında Pixel’lerin kullanıcıları cezbeden pek bir yanı bulunmuyor. İlk Pixel’ler kamera konusunda çok güçlüydü ancak diğer üreticiler bu farkı da kapattı. Aynı zamanda Pixel telefonlar ile donanımsal ve yazılımsal sorunlar yaşayan kişiler de bulunuyor. Tüm bunlar düşük olmayan fiyatlar ile birleşince Google iyi oranda Pixel satamıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Google, Pixel serisi telefonları maalesef Türkiye’ye getirmiyor. Bu açıdan gün bitmeden resmi olarak tanıtılacak yeni Pixel 7 ve Pixel 7 Pro akıllı telefon modelleri de Türkiye’ye resmi olarak getirilmeyecek. Aynı zamanda yine bugün lanse edilecek akıllı saat modeli Pixel Watch‘un da resmi Türkiye satışı olmayacak. Buna karşı ürünleri aracı isimler Türkiye sınırlarına sokabilir.

Google bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş