Skoda cephesinde yeni elektrik planları; giriş seviyesinde hareketlilik

21 Aralık 2020 20:30

Önümüzdeki 5 yıllık süreçte elektrik merkezli hızlı adımlarla karşımıza çıkacak Skoda, öncelikler arasına giriş seviyesini de almış görünüyor.

Volkswagen’in marka içerisinde ID rozetiyle sürdürdüğü elektrik dönüşümünün, grup içerisindeki diğer markaların da kendi cepheleriyle destekleneceğini biliyoruz. Porsche’nin şarj teknolojisiyle öncülük ettiği bu zorlu yolculuk, bizlere Skoda ve Seat gibi diğer üyelerin de yeni modellerini gösterecek. Son dönemlerde bu konuyla ilgili çok ciddi gelişmelerin odağında olmayan Skoda için yakın vadeli plan gelişmeleri yavaş yavaş da olsa kendisini göstermeye başlıyor. Volkswagen tarafında ID.1 adıyla karşılık bulacağı söylenen bu mini model, Çekyalı üreticisinin Citigo EV modelinin yerini alacak gibi görünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Skoda, ID.1 dinamiklerinden faydalanarak giriş modelini oluşturacak

Skoda CEO’su Thomas Schafer tarafından ilk kez dile getirilen süreç şu amada emekleme aşamasında denebilir. Nitekim Schafer de, ID.1 ile hayata geçirilecek kompakt platformu kendi perspektifleriyle yoğurarak böyle bir modeli hayata geçireceklerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Grup içerisindeki tüm markaların kullanacağı MEB’in daha kompakt bir versiyonuna dayanacak olan bu aracın günlük ihtiyaçları kolaylıkla karşılaması planlanıyor. Skoda’nın burada elini güçlendirecek temel nokta ise, ID.1 için Volkswagen’in planlayacağı her türlü fiyattan daha düşük bir aralık belirleme stratejisi olacak. Halihazırda Enyaq modelinin geliştirme sürecine odaklanan marka, sonrasında tam elektrikli bir sedan modelini de hayata geçirecek.

İlginizi çekebilir

Porsche “yollar” için yeni uygulama hamlesi: Roads

Paylaş