Snapchat özür dileyerek yeni bir güncelleme yayınladı

09 Ocak 2014 22:55

Yaklaşık bir hafta önce gerçekleştirilen saldırı neticesinde 4,6 milyon kullanıcıya ait telefon numarasını çaldıran Snapchat, nihayet resmi özürde bulundu. Konuya dair açıklama yayınlayan yetkililer, yeni güncellemeyle sorunun giderildiğini bildirdiler.

Snapchat API üzerindeki açıktan faydalanarak milyonlarca kişinin numarasını internet ortamında paylaşılması büyük tepki toplamıştı. O günden bu yana yaşananlara ilişkin sessizliğini koruyan Snapchat nihayet suskunluğunu bozdu. Resmi bloglarında yer alan iletiye göre güvenlik cephesindeki problemden ötürü özür dilenirken, kullanıcıların  sabrı ve desteği için de teşekkür edildi.

Güncelleme ile üyelerin “Arkadaşlarını Bul” kapsamında, Settings > Mobile # sekmesi aracılığıyla, telefon numaralarının profilleri ile nasıl ilişkilendirileceğini düzenleyebilecekleri ifade ediliyor. Diğer taraftan yine “Arkadaşlarını Bul” fonksiyonu için öncelikle numara doğrulaması yapmak gerekiyor. Benzer saldırıları engelleme adına iyileştirme çalışmalarının sürdürüldüğünü açıklayan Snapchat’in resmi özrü memnuniyetle karşılandı.

Paylaş