Sony WF-1000XM5 için ilk görsel sızıntı yapıldı

15 Mart 2023 20:51

Sony WF-1000XM3‘ün yerini alan Sony WF-1000XM4, pazarda beğenilen bir seçenek oldu. Şimdi ise Sony WF-1000XM5 geliyor.

Kablosuz kulaklık pazarı 2023 yılında daha rekabetçi hale gelecek. Birçok gelişmiş seçenek yolda bulunuyor ve bunlar arasında Sony WF-1000XM5 de yer alıyor. Ufak değişikliklere sahip tasarımını WalkmanBlog imzalı yukarıdaki görsellerde görebileceğiniz ürün, bu sızıntı çıktığına göre oldukça yakında bulunuyor. Gelişmiş bir seçenek olduğundan yine büyük sayılacak bir gövdesi bulunan kulak içi formundaki üst düzey kablosuz kulaklık, yapılan paylaşıma göre haznesinde kablosuz şarj desteğine sahip ve burada Qi standardını destekliyor. Yani bu ürün Qi destekli her kablosuz şarj cihazı ile şarj edilebilecek, bu birçok kişinin oldukça hoşuna gidecek. Kulaklıkları yerini alacağı modele oranla daha hızlı şarj edeceği iddia edilen hazne, gösterişten uzak bir yapıda ve şimdilik sadece siyah renkte görünüyor. Henüz kesin değil ancak Sony’nin bu model için en az dört farklı renk seçeneği sunması bekleniyor. Çok güçlü ANC’ye sahip olması beklenen ve yüksek kaliteli ses aktarımı konusunda çıtayı ciddi şekilde yükseltmesi umut edilen Sony WF-1000XM5, çıktıktan hemen sonra Türkiye’de de satılacak bir seçenek konumunda yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hatırlamak adına mevcut model Sony WF-1000XM4, WF-1000XM3’ten yüzde 10 daha ufak bir seçenek konumunda yer alıyor. Teknik olarak bakarsak model üst seviye aktif gürültü engelleme yapabiliyor. ANC özelliği pazardaki en iyilerden olan modelin kalbinde Sony V1 adı verilen özel bir çip yer alıyor. Bu çip Sony’e göre hem ses kalitesi hem de ANC deneyimini ciddi şekilde geliştiriyor. Sadece ANC özelinde WF-1000XM3’e oranla yüzde 40’lık bir engelleme artışından bahsediliyor. WF-1000XM3 hali hazırda iyi bir ANC’ye sahip olduğu için bu artış oldukça iyi görünüyor. LDAC desteği olan ve her türlü güncel yüksek kaliteli ses formatına destek veren WF-1000XM4, DSEE Extreme özelliğiyle yapay zekâ kullanarak ses kalitesini daha da ileriye taşıyabiliyor. Modelde 360 derece ses deneyimi için 360 Reality Audio ses desteği de aktif olarak sunuluyor.

Ufak olmasına rağmen modelin ANC ile getirdiği pil ömrü tam 8 saat seviyesinde yer alıyor. Kullanım ömrü ANC olmadan 12 saate çıkıyor. Hazne devreye girdiği zaman ise ANC ile toplam 24 saat kullanım, ANC olmadan ise tam 36 saat kullanım elde edilebiliyor. Haznesinde kablosuz şarj olan, aynı zamanda USB-C üzerinden çok hızlı şekilde şarj desteği de getiren WF-1000XM4, IPX4 sertifikasına sahip.

Sony WF-1000XM5 yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı

Paylaş