Sony Xperia XZ2 en zorlu sağlamlık testinde [Video]

10 Mayıs 2018 20:15

Sony‘nin MWC 2018 kapsamında tanıttığı yeni akıllı telefonları Xperia XZ2 ve XZ2 Compact, dikkat çeken modeller arasında yer alıyor. Peki bu telefonlarda Xperia XZ2 tam olarak ne kadar sağlam bir gövdeye sahip? İşte bunu cevabını veren video.

Tahmin edebileceğiniz üzere en zorlu sağlamlık testi JerryRigEverything YouTube kanalından geliyor. Yeni çıkan telefonları masaya yatırmaya devam eden kanal, bu sefer Xperia XZ2‘nin testiyle karşımızda bulunuyor. Bakıldığı zaman XZ2 ekran çizilme performansıyla rakipleriyle aynı sonucu sunuyor. Burada Gorilla Glass kullanan model, metal gövdesiyle de çok sağlam bir seçenek oluşturuyor. Parmak izi sensörü aşırı çizilse dahi çalışmaya devam eden akıllı telefon, bükülme testinden de rahatlıkla geçiyor. Çok az bir esneme dışında hiçbir sıkıntı çıkartmayan model, bu konuda gerçekten göz dolduruyor. Telefonun ön ve arkasındaki kamera ve sensör donanımları da kolay kolay çizilmeyen Gorilla Glass cam ile korunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik özellikleriyle Sony Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact

Hatırlamak adına Sony’nin iki yeni akıllı telefonu da gücünü Snapdragon 845 işlemci ve 4 GB RAM‘den alıyor. Adreno 630 grafik birimi merkezlerinde yer alan telefonlar, 64 GB‘lık dahili hafızalarını microSD ile artırılabiliyor. 5 inç FHD+ HDR ekranlı Xperia XZ2 Compact‘da 2.870 mAh, 5,7 inç FHD+ HDR ekranlı Xperia XZ2‘de ise 3.180 mAh pil yer alıyor. Kutudan Android 8.0 Oreo ile çıkan akıllı telefonların arkalarında 19 megapiksellik F2.0 960 FPS (Full HD) yavaş çekim yapabilen kamera yer alıyor. Beş eksende görüntü sabitleme yapabilen bu kamera, 4K çözünürlükte 10-bit HDR videolar çekebiliyor.

Video

Paylaş