Sony Xperia XZ4’ü rakiplerinin karşısına çıkaran şaşırtan paylaşım

06 Ocak 2019 14:00

Son günlerde gündemde düşmeyen Sony Xperia XZ4, bu sefer boyutunu gözler önüne seren bir paylaşımla gündemde. Telefon gerçekten dikkat çekecek görünüyor.

Sony Xperia XZ4, 6,5 inç ekranında 21:9 en boy oranını sunuyor ve söylediğimiz gibi bu yüzden oldukça uzun bir yapıda karşımıza çıkıyor. İşte bu modelin ekran koruyucu camını eline geçiren Ice Universe, modeli elindeki diğer camlar ve iPhone Xs Max ile karşılaştırıyor. 15.2 cm uzunluğu bulunan telefon, görebileceğiniz üzere iPhone Xs Max modelinden bile biraz daha uzun bir seçenek oluşturuyor. Ekran camlarını gördüğünüz Galaxy S10 modellerine ise çok büyük bir fark açacak Sony Xperia XZ4, tek elde kullanması en zor modellerden olacak izlenimi yaratıyor. Genel olarak baktığımız zaman akıllı telefon, üst kısım haricinde oldukça ince çerçevelere sahip. Çentiksiz bir tasarımı bulunan akıllı telefon, iki adet özçekim kamerası taşıyor deniyor. 3.5 mm kulaklık girişine sahip olan cihaz, söylendiği kadarıyla parmak izi sensörünü yan tarafında taşıyor. Resmi olarak MWC 2019 kapsamında lanse edilecek model, 21:9 en boy oranıyla kesinlikle herkese hitap etmiyor.

Kutusundan Android Pie ile çıkacak XZ4, 3.900 mAh pille geliyor. Arkasında üçlü kamera sistemi bulunacak telefon, burada 1/2.3 inç boyutunda sensörler kullanıyor. Bu sensörlerden birisini 48 megapiksel çözünürlükte olduğu söyleniyor. 64 GB ya da 256 GB dahili depolama seçenekleri sunulan Sony Xperia XZ4, son dönemde ayrıca 46.5 W gibi güçlü bir hızlı şarj sistemiyle de gündemde yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony Xperia XZ4 nasıl bir performans sunuyor?

Gücünü Snapdragon 855 işlemciden ve 6 GB RAM’den alan telefon, AnTuTu’dan tam 395.721 puan alıyor. 320.464 puan ile AnTuTu en güçlü akıllı telefonlar listesinin liderliğinde yer alan Nubia Red Magic Mars’tan ciddi şekilde daha güçlü olan telefon, bu puan ile Apple A12 Bionic işlemcili iPhone Xs ailesini de geride bırakıyor. Model Geekbench’ten ise 8 GB RAM ile tek çekirdekten 3.497 puan, çok çekirdekten ise 12.801 puan alıyor.

İlgili Video

Telefon ile film izleme deneyimi gösteren video

Paylaş