SpaceX, bu sefer “SES-22” görevini gerçekleştirdi [İzle]

30 Haziran 2022 08:57

Elon Musk’ın özel uzay şirketi SpaceX, durmuyor ve ticari görevlere aktif olarak devam ediyor. Bu sefer SES-22 tamamlandı.

Geçtiğimiz saatlerde daha önce sadece tek bir Starlink görevinde kullanılan Falcon 9 roket ile beraber sorunsuz bir SES-22 görevi gerçekleştirildi. Bu tüm süreci yukarıdaki videoda izleyebileceğiniz görevde uzaya, Thales Alenia Space tarafından geliştirilen 3.5 ton ağırlığındaki televizyon odaklı SES-22 uydusu çıkarıldı. Bu son görev kapsamında kullanılan Falcon 9 roketi bir kez daha harika bir video ile otonom deniz üstü platformu A Shortfall of Gravitas’a dikey olarak indiren SpaceX, 2022’nin 27. görevinin altında da rahatlıkla kalkmayı bildi. 2021’de çok iyi bir yıl geçiren ve sorunsuz çok sayıda görev ile büyük gelirler elde eden şirket, Elon Musk’a göre 2022 toplamında 60 farklı kalkış / görev gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bu Falcon 9 roket merkezli görevler arasında uzaydan internet sağlayan Starlink için yapılacak görevler de bulunuyor. Musk’ın yılın başında yaptığı açıklamaya göre operasyonel Starlink uydu sayısı önümüzdeki dönemde tam 4.200’e ulaşacak. Starlink, bir sorun olmazsa 2023 içerisinde Türkiye’de de aktif edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görevde Falcon 9’un kalkışı tam olarak böyle oldu:

Görevde Falcon 9’un inişi ise böyle oldu:

Görevde Falcon 9’un uyduyu koruyan kapakları böyle ayrıldı:

Görevde belirlenen yörüngeye çıkarılan uydu böyle bırakıldı: 

SpaceX başarıları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin konsept elektrikli otomobili

Paylaş