SpaceX’in büyük uzaydan internet projesi için önemli Tesla açıklaması

23 Mayıs 2018 20:00

Dün akşam başarılı bir kalkışa daha imza atan SpaceX, biliyorsunuz tüm dünyaya uzaydan internet vermek için büyük bir proje üzerinde çalışma gösteriyor. İşte bu proje için önemli bir Tesla açıklaması bulunuyor.

Özel uzay şirketi SpaceX, dediğimiz gibi uzaya internet uyduları gönderecek bir proje geliştiriyor. Dünyanın etrafını 12 bin adet uydu ile sarmayı hedefleyen şirket, uzaydan yüksek hızda kablosuz internet sağlamak istiyor. Bu sayede kapsama alanı sorununu ortadan kaldırmayı hedefleyen firma, bu konuda somut bir adım da atmış durumda. PAZ görevi kapsamında TinTin A & B uydularını alçak dünya yörüngesine doğru yola çıkartan şirket, ilk sinyallerin sorunsuz olarak alındığını belirtiyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin de onay verdiği proje, bugün daha farklı bir haberle gündeme geldi. SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, kurulacak uydu sistemini Tesla‘nın da kullanabileceğini açıkladı. Bu detay tüm Tesla araçların uzaydan internete bağlı kalacağı anlamına geliyor ve kullanıcılar için oldukça güzel görünüyor. Model S, Model X ve Model 3 otomobiller şu an takılan SIM kart üzerinden 3G internet bağlantısı kurabiliyor. Ancak tahmin edersiniz bu şirkete ciddi bir maliyet çıkartıyor. Uzaydan internetin ise bunu çok daha ucuz hale getireceği tahmin ediliyor.

Daha önce açıklandığı kadarıyla şirkete 10 milyara dolara yakın maliyet çıkaracak projeden büyük kar elde edilmesi amaçlanıyor. Bu gelirin de Mars hedefini finanse etmek için kullanılacağı söyleniyor. 12 bin uydunun 4.225 tanesini farklı 7.518 tanesini farklı yüksekliğe yerleştirecek firma, Starlink adını verdiği proje ile büyük oynuyor. Bu proje ile daha önce internet erişimi olmayan insanlara dahi ucuza internet verilmesi hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SpaceX ve Tesla ortaklığı üretim tarafında da devam ediyor

Elon Musk’ın iki şirketi birbirlerinin teknolojilerini uzun süredir kullanıyor. Örneğin otomobil modellerinde roket için geliştirilen alaşımlar / malzemeler, roketlerde de otomobiller için geliştirilen pil teknolojileri yer alıyor.

İlgili Video

Tesla Model X’i hiç böyle görmediniz!

Paylaş