Spotify, müzik dinlerken en sık kullanılan özelliği gizledi

20 Şubat 2019 11:00

Popüler çevrim içi müzik uygulaması Spotify, son güncellemeyle beraber uygulamadaki favori özelliklerden birini gizliyor.

Apple Music’in “hediye dağıtarak” abone çalmaya çalıştığı Spotify, 100 milyon civarındaki abonesiyle en popüler çevrim içi müzik servisi unvanını korumaya devam ediyor. 50 milyon abonesi bulunan Apple Music ile rekabeti devam ettiren servis, kullanıcılara daha güncel ve kolay bir kullanım sunabilmek için de düzenli olarak yenileniyor. Ancak son güncelleme ile beraber platformun en çok kullanılan özelliklerinden biri “gizlendi”. Arayüzde küçük bir oynama yapan Spotify, “Tekrarla” butonunu menülerin arkasına gizliyor. Güncellemenin ardından ilk etapta bu butonun nerede olduğunu bulamayan kullanıcılar ise tepkili.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Arayüz değişimi

Sevdikleri şarkıyı bazen arka arkaya uğraşmadan dinlemek isteyen kullanıcılar, en çok kullanılan özelliklerden biri olan “Tekrarla” özelliğinin ise neden menüye taşındığını anlamlandıramıyor. Şarkının arka arkaya tekrar etmesi için artık ekranın sağ üstünde bulunan üç noktaya tıklayarak menüyü açmanız gerekiyor. Burada Tekrarla tuşuna ulaşabiliyorsunuz. Şarkının yer aldığı ana ekran tasarımında ise Favorilere Ekle ve Karışık Çal butonları yer alıyor. Spotify’ın halihazırda konuyla ilgili yaptığı resmi bir açıklama ise bulunmuyor. Platform, kullanıcıların en iyi deneyimi yaşaması için düzenli olarak güncellendiğini belirtiyor. Bu durumda arayüz bir süre bu şekilde kalacak gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir

Spotify Connect tanıtımı

Paylaş