Çevrimiçi müzik pazarının lideri olmaya devam eden Spotify, rekordbox, Serato ve djay gibi popüler DJ yazılımlarıyla entegrasyonunu duyurdu.
Konuya ilişkin Spotify’dan yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Artık Spotify Premium aboneleri rekordbox, Serato ve djay gibi DJ yazılımlarında kendi kütüphanelerine ve çalma listelerine doğrudan erişebiliyor. 51 ülkede kullanılabilen bu yeni entegrasyon, müzikler üzerinde farklı denemeler yapmayı, parçaları harmanlamayı ve unutulmaz setler oluşturmayı her zamankinden daha kolay hâle getiriyor. Tek yapmanız gereken giriş yapmak; ardından kendi listelerinizin yanında Spotify’ın özel seçkilerini de kapsayan geniş kataloğa ulaşabilirsiniz. ” Bahsi geçen 51 ülkenin hangileri olduğu ise henüz açıklanmadı.
Spotify bundan önce ücretsiz kullanıcıların deneyimini iyileştiren güncellemeyle gündeme gelmişti. Ücretsiz Spotify kullanıcıları artık herhangi bir parçayı seçip anında dinleyebiliyor. Daha önce buna izin vermeyen platform, yeni güncelleme hakkında şunları aktardı: “İster Spotify’ı daha önce denemiş olun, ister ücretsiz sürümü uzun süredir kullanıyor olun, bu yenilik kesinlikle hoşunuza gidecek. Artık müziği nasıl dinleyeceğinize siz karar veriyorsunuz: İstediğiniz şarkıyı arayıp anında açabilir ya da arkadaşınızın paylaştığı parçayı hemen dinleyebilirsiniz.” Reklamlarla desteklenen ücretsiz pakete yönelik güncelleme hakkında Spotify CEO’su Daniel Ek ise şunları söyledi: “Spotify Free ile alakalı olarak gelen yorumları dikkate aldık; neyin işe yaradığını, neyin yaramadığını ve ilerisi için nelerin yapılabileceğini öğrendik. Bu sayede ücretsiz pakete 2018’den beri ilk defa gerçekten büyük bir güncelleme yaptık. Bir sürü yeni özellik geliyor. En çok hoşuma gidenlerden biri şu: Sanatçılar artık şarkılarının bağlantısını paylaştığında dinleyiciler o parçayı anında açıp dinleyebilecek. Ayrıca kendi çalma listeleriniz için kapak görselleri hazırlamaya devam edebilecek, şarkı sözlerine bakabilecek ve kişisel Daylist gibi başka özelliklerden de yararlanabileceksiniz.”