Spotify ve Apple Music rakibi TikTok Music için testler genişliyor

19 Temmuz 2023 10:20

Dünyanın en popüler sosyal medya kanallarından olmayı sürdüren TikTok, “TikTok Music” servisi için testlere devam ediyor.

Merkezinde müziğin olduğu TikTok’un geçtiğimiz haftalarda attığı TikTok Music hamlesi çok dikkat çekmişti. İlk olarak Brezilya ve Endonezya merkezli olarak açılan Spotify ve Apple Music rakibi çevrimiçi müzik servisi, artık Avustralya, Meksika ve Singapur merkezli olarak da kapalı yapıda test edilmeye başlandı. İleride Türkiye pazarına da gelmesini beklediğimiz müzik servisi, abonelik temelli ve Universal Music Group, Warner Music Group ile Sony Music dahil olmak üzere büyük müzik şirketlerinin müzik kataloglarını içeriyor. TikTok Music, viral olan TikTok şarkılarının tam sürümlerini dinlemenize, kişiselleştirilmiş müzik önerilerini keşfetmenize, şarkı sözlerine gerçek zamanlı olarak erişmenize, arkadaşlarınızla ortak çalma listeleri oluşturmanıza, müzik kitaplığınızı içe aktarmanıza ve şarkı sözü aramasıyla şarkı bulmanıza olanak tanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Buna ek olarak Shazam benzeri müzik bulma sistemi de olan servis, çevrimdışı dinleme için müzik indirme desteğini de sunuyor. Şirket sözcüsünün açıklamasına göre TikTok Music aboneliği Brezilya’da aylık 3,49 dolar ve Endonezya’daki iOS kullanıcıları için aylık 3,25 dolar fiyata sahip. Endonezya’daki Android kullanıcıları ilk yıl için ayda 2,96 dolar, daha sonra ise 3,25 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Odağında başından bu yana müziğin yer aldığı platform, bizce çevrimiçi müzik alanında da çok başarılı olacak.

TikTok Music adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş