Spotify yakında abonelik fiyatlarına zam yapacak

03 Nisan 2024 16:41

Çevrimiçi müzik pazarının en büyük ismi konumunda kalmayı sürdüren Spotify önümüzdeki aylarda abonelik fiyatlarına zam yapacak.

Bugün resmi olarak açıklandığı kadarıyla abonelik fiyatlarına seçilen pakete bağlı olarak 1 ila 2 dolar arasında zam gelecek. Bu artışı aboneliklere sesli kitap dahil etmenin getirdiği maliyeti karşılamak için yapacaklarını belirten şirket, içinde sesli kitabın olmadığı yeni bir abonelik seviyesi hazırlayacaklarını da duyurdu. Bu artışı duyuran ilk kaynak Bloomberg, İngiltere, Avustralya ve Pakistan dahil olmak üzere beş farklı pazarın bu aydan itibaren fiyat artışıyla karşı karşıya kalacağını belirtiyor, artışın diğer pazarlara ise yıl bitmeden önce yavaş yavaş yayılacağı aktarılıyor. Spotify uzun zamandır sadece müziğe odaklanan bir firma değil. Platformda bir süredir podcast’ler ve sesli kitaplar da bulunuyor, geçtiğimiz hafta ise eğitici video içeriklerine ev sahipliği yapılacağı duyuruldu. Şirket bu süreci şimdilik sadece Birleşik Krallık merkezli olarak test etmeye başladı ve kendisi için yeni bir dönem daha başlatmış oldu. Şu aşamada BBC Maestro, Skillshare, Thinkific ve PlayVirtuoso’dan gelen içeriklerin kullanıldığı belirtiliyor, her eğitim içinde iki ya da üç tane ücretsiz eğitim videosu yer alıyor. Eğitimin hepsini izlemek içinse elbette satın alınması gerekiyor, hem mobil hem de masaüstünde izlenebilen bu içerikler ile beraber Spotify’ın odak noktası daha geniş hale geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirket bunlardan önce ise müzik videosu adımıyla ses getirmişti. Spotify geçtiğimiz haftalarda mobil ve masaüstü uygulamalarına müzik videoları eklemeye başladı. Bu altyapı beta olarak şimdilik sadece Brezilya, Kolombiya, Almanya, Endonezya, İtalya, Kenya, Hollanda, Polonya, Filipinler, İsveç ve Birleşik Krallık’ta sunuluyor, sürece daha sonra Türkiye dahil birçok pazarın eklenmesi bekleniyor. Müzik videoları ile normal şarkılar arasında hızlı bir geçiş sunan firma, şu aşamada her müziğin klibini sunmuyor ancak kataloğun hızlı şekilde büyütüleceği açıklanıyor.

Spotify gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş