Stan Lee’nin ölümünden sonra yapılan Captain Marvel değişikliği

13 Mart 2019 09:00

Marvel dünyasının efsane isimlerinden Stan Lee’nin beklenmedik vefatının Captain Marvel filminde ufak bir değişikliğe neden olduğu ortaya çıktı.


UYARI!
Devam etmeden önce uyaralım; haberimizin bundan sonraki kısmı Captain Marvel filminin ek sahnesine dair spoiler içermektedir. Okuyacağınız gerçekler izleme keyfinizi kaçırabilir.


Bildiğiniz gibi Stan Lee Marvel çizgi romanlarından uyarlanan her filmde ufacık bir sahneyle de olsa yer alıyor. Böylece tüm bu kahramanların, filmlerin ortak noktası oluyor. Marvel stüdyolarının Stan Lee sürpriz sahnelerinin bir kısmını önceden çekip depoladığını biliyoruz. Captain Marvel filmindeki ufak sahne de uzun süre önce çekilmişti. Fakat Stan Lee’nin vefat haberinin ardından bu sahnede ufak bir değişikliğe gidildi.

Stan Lee’

Kısaca özet geçmek gerekirse Stan Lee’yi Captain Marvel’daki tren kovalamacası sahnesinde görüyoruz. Trendeki yolculardan biri olan Lee’nin elinde aynı dönemde rol aldığı ve kendisini canlandırdığı Mallrats filminin senaryosu yer alıyor. Filmdeki repliklerini tekrar edip ezberlemeye çalışıyordu. Bu sahne onun ölümünden çok önce çekilmişti fakat efsanenin ölümünden sonra sahneye ufak bir ekleme yapıldı. Filmin yönetmenleri Anna Boden ve Ryan Fleck bu değişikliği şu sözlerle özetliyor:

“Normalde Stan Lee’yi gördükten sonra kamera Carol Danvers’a dönmüyordu. Fakat onun yer aldığı sahnede Carol’un hafifçe gülümsemesini istedik. Bir anlığına karakterden çıkıyor. Böylece izleyicilerin düşüncesini ve hislerini yansıttığımızı düşünüyoruz. Bu sahnede Brie Larson’ın bir anlığına da olsa karakterden çıkmasına müsade etmiş olduk.”

Bu bahsedilen çok ufak bir değişiklik olmasına rağmen, oldukça tatlı bir detay olduğunu söyleyebiliriz. Aynı şekilde filmin açılışındaki sürpriz de yüzleri güldürmeyi başarmıştı.

İlginizi çekebilir

Filmin fragmanı

Paylaş