Süper hız, süper güç; realme 7 pro yakın bakış

24 Aralık 2020 13:00

64 megapiksellik Sony imzalı kamerası ve 34 dakikada tam şarj yüzdesine ulaşabilmesiyle fark yaratan realme 7 pro, şık tasarımıyla da beğeni topluyor. Telefonun sunduğu deneyime yakından bakıyoruz.

Kısa bir süre önce ofisimize gelen realme 7 pro, sunduğu güçlü özelliklerin dışında göz alıcı tasarımıyla da dikkatleri üstüne çeken bir model. Hem güçlü performans hem de kamera deneyimine önem veren kullanıcılara göz kırpan model, Türkiye’de kendi segmentinin ilk 65 Watt hızlı şarj özelliğine sahip telefonu olma özelliğini taşıyor.

Süper Hız Süper Güç” sloganıyla lanse edilen model hızlı şarj konusunda kendi segmentinde bir ilke imza atıyor. Ayna Gümüşü ve Ayna Mavisi olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olan telefon Android 10 yüklü geliyor. Telefonun sunduğu performanstan önce tasarıma değinelim.

TASARIM

Telefonu kutudan çıkartıp kullanmaya başladığımız andan itibaren telefonun dikkat çekici tasarımından memnun kaldık. Hafif bir gövdeye sahip olan modelin sol tarafında SIM kart/micro kart girişi ve ses tuşları yer alıyor. Sağ tarafta güç tuşunun bulunduğu telefonun alt kısmında 3,5 mm kulaklık giriş, USB-C ve hoparlör ızgarası mevcut. Yeri gelmişken söyleyelim; telefonda iki adet hoparlör bulunuyor ve stereo hoparlörler güçlü bir ses performansı sunuyor. 3,5 mm kulaklık girişi sayesinde telefona kablolu kulaklıklar veya mikrofonlar da kolayca takılabiliyor.


Ekran tarafına bakıldığında 6,4 inçlik Super AMOLED ekran göze çarpıyor. Super AMOLED ekran sayesinde telefonun ekranı canlı ve derin siyahlar sunuyor. Ekran performansından memnun kaldığımız telefonda her zaman açık ekran özelliği de yer alıyor. Bu özellik sayesinde bildirimlere ve şarj seviyesine hızlı bir şekilde bakmak mümkün. Ekran delikli bir ön kamera tasarımıyla karşımıza çıkan telefonda ince çerçeveler kullanıldığı için ekran deneyimi iyi bir şekilde sağlanıyor. Özellikle Netflix üzerinden izlediğimiz içeriklerde telefonun ekranından keyif aldık. realme c11’de olduğu gibi bu modelinde arka tarafı parmak izlerine karşı duyarlı.

PERFORMANS

realme 7 pro‘nun kalbinde Qualcomm‘un sekiz çekirdekli Snapdragon 720G işlemcisi bulunuyor. Oyunculara yönelik geliştirilen bir işlemci olan Snapdragon 720G, telefonun tüm oyunlarda ve uygulamalarda sorunsuz bir deneyim yaşatmasına büyük katkı sağlıyor. Call of Duty: Mobile ve Asphalt 9 oynadığımız telefon bize akıcı bir deneyim yaşattı. 8 GB LPDDR4x çift kanallı RAM desteği ile sunulan model realme’nin belirttiğine göre CPU performansında yüzde 10, GPU performansında ise yüzde 75 iyileşme sağlıyor. Arka planda 10’un üzerinde uygulama ve oyunu açık bırakıp uygulamalar arasında geçişler yaptık. Geçişlerde hızlı bir deneyim sunan model bu konuda da bizden tam not almayı başardı. Telefon Geekbench 5’in tek çekirdek performansından 572, çok çekirdek performansından ise 1775 puan almış durumda.

Telefonda en çok beğenimizi kazanan özelliklerden biri telefonun sunduğu pil performansı oldu. 4.500 mAh kapasiteli pili bünyesinde barındıran telefon hem uzun bir kullanım imkanı sunuyor hem de sektörde bir ilke imza atıyor. Kendi segmentindeki rakipleri çok daha yavaş şarj sistemleri sunarken realme 7 pro, 65 wattlık şarj adaptörüyle geliyor. 65 Watt şarj desteği sayesinde telefon 34 dakikada yüzde 100 şarj seviyesine ulaşabiliyor. Bu değeri orta segment bir telefonda görmemiz gerçekten de çok etkileyici. Telefon 3 dakika şarj edildiğinde 2,5 saat YouTube, 2 saat Instagram ve 3 tur PUBG deneyimi sunuyor. Telefon hızlı şarj performansıyla bizi kendine hayran bıraktı.

64 MEGAPİKSELLİK KAMERA

realme 7 pro’da öne çıkan özelliklerden biri de kamera performansı. Sony imzalı 64 megapiksellik ana kameraya sahip olan telefon gerek iyi ışık gerekse düşük ışık koşullarında beklentimizi karşılayacak bir performans sergiledi. 64 megapiksellik kamera detaylı fotoğraflar çekilmesini mümkün kılıyor. Çektiğimiz fotoğraflarda yakınlaştırma yaptığımızda fotoğraflarda herhangi bir kayıp yaşamadık.

Telefonda Pro Gece Manzarası Modu, Ultra Gece Manzarası Video Modu ve Yıldız Modu gibi çeşitli kamera modları bulunuyor. Bu modları kullanarak düşük ışıkta daha aydınlık fotoğraflar çekilebiliyor veya videolar kaydedilebiliyor. Rakibi birçok akıllı telefonlarda görmediğimiz bir mod olan yıldız modu gökyüzündeki yıldızlar daha belirgin olmasına katkıda bulunuyor. Zifiri bir karanlıkta çektiğimiz gökyüzü fotoğrafında bu özelliği kullandık ve gerçekten de bu özelliğin başarılı bir şekilde çalıştığını gördük. Ayrıca gece fotoğrafları için özel geliştirilen Siberpunk, Flamingo ve Modern Altın filtreleri de kameranın sunduğu diğer dikkat çekici özellikler arasında. Telefonda 64 megapiksellik ana kamera haricinde 8 megapiksel ultra geniş açı,  2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik kameraları da mevcut.

realme 7 pro 32 megapiksel ön kamerasıyla da fark yaratıyor. Özellikle selfie çekimlerinden hoşlanan kullanıcılar için ön kamera detaylı fotoğraflar sunuyor. Düşük ışık koşulları için telefonun ön kamerası gece modu özelliğine de sahip. Ön kamera bununla birlikte portre çekimlere de imkan tanıyor.

Toparlayacak olursak realme 7 pro, sunduğu özelliklerle beğenimizi kazanan modellerden biri olmayı başardı. Güçlü performansı, dikkat çekici kamera yenilikleri ve 65 wattlık şarj desteğiyle dikkat çeken realme 7 pro’ya kesinlikle göz atmalısınız.

realme 7 pro ile çekilmiş örnek fotoğraflar

realme 7 pro detaylar


Super AMOLED destekli ekran
6,4 inçlik Super AMOLED ekranla içerikler keyifli bir şekilde izlenebiliyor


Çift stereo destekli hoparlör
Telefondaki stereo destekli hoparlörler güçlü ses performansı sunuyor


64 mepagiksellik ana kamera
realme 7 pro, 64 megapiksel kamerasıyla detaylı fotoğraflar çekmeye imkan tanıyor


Çift SIM kart desteği
Telefonda çift SIM kart desteği sayesinde iki farklı hattı kullanmak mümkün


65 wattlık hızlı şarj
realme 7 pro, 65 Watt hızlı şarj teknolojisiyle farkını ortaya koyuyor


Oyunlara özel olarak tasarlanmış işlemci
realme 7 pro gücünü Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 720G işlemcisinden alıyor

realme 7 pro teknik özellikler

Ekran
• 2.400 x 1.080 piksel çözünürlüklü 6,4 inç Super AMOLED LCD

İşlemci
• Qualcomm Snapdragon 720G (8 nm)

Bellek
• 8 GB

Dahili hafıza
• 128 GB

İşletim sistemi
• Android 10

Pil
• 4.500 mAh

Arka kamera
• 64 MP, f/1.8 geniş açı
8 MP, f/2.3 ultra geniş açı
2 MP, f/2.4 makro
2 MP, f/2.4 derinlik

Ön kamera
32 megapiksel

Bağlantı
• Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, hotspot, Bluetooth 5.1, USB-C
Boyutlar / Ağırlık
• 160,9 x 74,3 x 8,7 mm / 182 gram

Fiyat
• 3.999 TL

Paylaş