Takip odaklı Samsung Galaxy Smart Tag ortaya çıktı

30 Kasım 2020 13:30

Uzun süredir beklenen Apple AirTags takip aksesuarı için bir rakip de Samsung’dan gelebilir. Çünkü Samsung Galaxy Smart Tag ortaya çıktı.

Tile benzeri takip aksesuarı Apple AirTags, 2020’de gelmesi beklenen ancak gelmeyen Apple ürünlerinden oldu. Artık 2021 Mart etkinliğinde tanıtılacağı düşünülen ürün, 2021’de tanıtılacak tek takip aksesuarı olmayacak. Resmi kayıtlardan öğrenildiği kadarıyla Samsung Galaxy Smart Tag da yolda bulunuyor. Ürünün henüz nasıl görüneceği ya da detayları bilinmiyor. Ancak Samsung’un akıllı ürün gamı SmartThings içerisinde yer alacak gibi görünen cihaz, yüksek ihtimalle Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisi üzerine kuruluyor ve böylece yüksek hassaslıkta konum takibi yapabiliyor. Samsung’un bu ürünün 2021 Ocak Galaxy S21’ler ile beraber lanse etme ihtimali bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yüksek ihtimalle Samsung Galaxy Smart Tag sonrasında gelecek Apple AirTags için detaylar şöyle

Apple’ın iOS kodlarında “günlük eşyalarınızı bir daha asla kaybetmeyin” diyerek tanımladığı ürün, kısaca hatırlamak adına gücünü detaylarına burada yer verdiğimiz U1 çip biriminden alıyor. U1 çip biriminin en büyük getirisi ise bu takip aksesuarı için Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisi oluyor. iPhone 11, iPhone 12 ve yeni Apple Watch modellerinde de yer alan UWB desteği, teknik olarak konum belirleme noktasında Bluetooth LE ve WiFi‘a oranla çok ama çok daha hassas çalışıyor. İç mekanda yaklaşık 5 metrelik konum belirleme sürecini 5-10 cm seviyesine çektiği belirtilen teknoloji, iki cihazlar arasındaki radyo dalgalarının transfer zamanını ölçüyor ve böylece çok hassas konum belirleme gerçekleştirebiliyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın Türkiye’de de satılan en yeni modelleriyle tanışın

Paylaş