Tam 40 bin dolar verilen iPhone kutusundan çıkarıldı [Video]

21 Nisan 2023 09:22

Orijinal iPhone modelleri son dönemde yurt dışında düzenlenen açık artırmalar kapsamında gerçekten yüksek fiyat etiketleriyle satılıyor.

Geçtiğimiz yıl akıllı telefon dünyasında yeni bir dönem başlatan ilk iPhone modellerinden birisi düzenlenen açık artırma kapsamında 35 bin dolara satılmıştı. Bunun üstüne yine jelatini açılmamış bir iPhone daha yurt dışında açık artırmaya sokulmuş ve bu sefer 39 bin dolara satılmıştı. Orijinalde 2007 yılında satışa çıkan telefon, koleksiyoncuların ilgisini oldukça çekiyor ve bu konuda gündeme gelmiş çok sayıda haber yer alıyor. Örneğin jelatini dahi ellenmemiş kutusunda bir orijinal iPhone tam 55 bin dolara satılmıştı. 55 bin dolar 2007’den gelen cihaz için şimdiye kadar yapılan en büyük ödeme de olmadı. Çünkü yakın zaman önce bir model tam 63 bin dolara alıcı bulmuştu. Bu 63 bin dolarlık cihaz için toplam 27 teklif gelmiş, son ödemeyi kimin yaptığı ise açıklanmamıştı. Aynı şekilde bir iPhone’a 55 bin dolar veren kişi de açıklanmadı. Bu konu bugün yine gündeme geldi çünkü teknoloji odaklı içerikler üreten ünlü YouTuber Marques Brownlee (MKBHD), açık artırma üzerinden tam 40 bin dolar vererek aldığı orijinal iPhone’lardan birisini hemen aşağıdaki videoda kutusundan çıkardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bunu daha önce de söylemiştik. Herkes bir elektronik ürün için istediğini düşünmekte tamamen özgür ancak gerçekler açık şekilde ortada. Apple, efsane lideri Steve Jobs ve geleceği gören çalışma arkadaşları ile çıkardığı ilk iPhone ile telefon pazarını tamamen değiştirdi. iPhone, tüm teknoloji dünyası ve telefon sektörü için sağlam bir temel oldu. iPhone hiçbir zaman mükemmel olmadı ancak her zaman en kilit bir örnek oldu. Diğer telefon üreticilerinin en büyük amacı hemen her zaman iPhone’ları yakalamak ve geçmek oldu. Bunu zaman içerisinde başaran oldu, başaramayan oldu.

Orijinal iPhone ve inanılmaz değeri yanında bu da ilginizi çekebilir: Katlanabilir yapıda hazırlanan inanılmaz televizyon: C Seed N1

Paylaş