Tek bir işlevi olan “akılsız” dizüstü bilgisayar [Video]

04 Ekim 2018 17:30

Kullandığımız dizüstü bilgisayar modelleri hala biraz kaba ve tabletler dikkatimizi dağıtabilecek tonlarca uygulama içeriyor. Bu yazı makinesi ise yazı yazmak için her an her yerde üretkenlik beklentimize bir son vermeye niyetli.

Yazı yazmak, makineler açısından oldukça basit bir işlem olsa da insanlar açısından pek de öyle değil. Yazı yazma işinden verim alabilmemiz için herhangi bir dikkat dağıtıcı unsurdan uzak olmamız gerekiyor. Bu sebeple özellikle yazı yazarken ihtiyacımız olan iki unsur var: motivasyon ve üretkenlik. Günümüz teknolojisi baz alındığında yazı yazabilmeyi kolaylaştıracak pek çok uygulama bulunuyor. Uygulamalar, özellikle de paralı satılanları, kullanıcısına üretkenlik vadetse de uygulamayı çalıştırdığımız cihazlar buna pek müsade etmiyor. Hala kütlesini belli eden ağırlıklara sahip dizüstü bilgisayar modelleri ve ebat olarak daha küçük ama içerik olarak dikkat dağıtıcı uygulamaya sahip tabletler, üretkenliğmizi baltalayabiliyor. Bu noktada imdadımıza bir yazı makinesi yetişiyor: Freewrite Traveler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Amacı belli: dikkat dağıtmamak

Astrohaus tarafından üretilen cihaz, temel olarak küçük bir ekran ve klavyeden oluşuyor ve içerisinde hiçbir uygulama barındırmıyor. E-posta, internet tarayıcısı, müzik çalar gibi dikkat dağıtıcı unsurları bu cihazda bulmak mümkün değil. İnternet bağlantısını sadece yazdıklarınızı buluta yedeklemek için kullanan cihaz tıpkı bir bilgisayar gibi internete erişemediği zaman işlerinizi kendi belleğine de kaydedebiliyor. Cihaz ayrıca zengin metin formatını da destekliyor. Üretilmesi için bağış sitesinde 50 bin dolarlık barajı çoktan aşan cihazın 599 dolara satılması planlanıyor. Henüz üretilmeyen cihazı, 2019 sonlarında raflarda görebilmek mümkün olacak.

Paylaş