Tersine mühendislikte Porsche ve Audi’yi şaşırtan Tesla Model 3 detayı

13 Şubat 2019 17:30

Tesla‘nın en önemli otomobili konumunda bulunan Model 3, araca tersine mühendislik uygulayan Porsche ve Audi firmalarını oldukça şaşırtmışa benziyor. Tesla Model 3 ses getirmeye devam ediyor.

Tesla Model 3, başlangıcını 35 bin dolarlık fiyat etiketiyle yapmış bir otomobil. Bu açıdan Tesla dünyasının en ucuz otomobili olan Model 3, şu an bu fiyata alınamıyor olsa da büyük ses getiriyor. Birçok firmanın hayran kaldığı otomobil, Porsche ve Audi’nin de ilgisini oldukça çekmişe benziyor. Araç üzerinde tersine mühendislik uygulayan iki otomotiv devi, aracın üretim maliyetine oldukça şaşırmış durumda. Söylendiği kadarıyla iki firma da ortak olarak uzun süredir PPE isimli bir elektrikli otomobil platformu geliştiriyor. İşte bu platformun oldukça yüksek maliyet yarattığı belirtiliyor. Tesla’nın Model 3 ile süreci bu kadar düşük tutabilmesine şaşıran ikilinin, buradan elde edilenler ile PPE için önemli değişikliklere gittiği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Model 3’ün altyapısını gördükten sonra platforma genel yaklaşımlarını değiştiren Porsche ve Audi, PPE’nin üretim maliyetini aşağıya çekmek istiyor. Maliyetin Porsche tarafında değil ama özellikle Audi tarafında ciddi sıkıntı olacağı söyleniyor. PPE platformunda fiyatı en çok pil hücrelerinin artırdığı belirtilirken, Tesla’nın bu konuda sektör lideri olduğuna değiniliyor. Porsche ve Audi’nin PPE platformunu Tesla ile rekabet edebilmek için ertelediği dahi söylentiler arasında bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla Model 3 genel olarak çok beğeniliyor

Hatırlamak adına aracın temel versiyonu 0’dan 100 km/s hıza 5.6 saniye seviyesinde çıkıyor. Model S ve Model X’den farklı olarak kokpitinde yatay konumlandırılmış 15 inç ekran taşıyan otomobil, beş kişiyi rahatlıkla taşıyabiliyor. Şirketin gelişmiş otomatik pilot özelliğine de sahip olan Model 3, sadeleştirilmiş iç mekanıyla çok iyi bir görüş açısı veriyor. EPA verilerine göre otomobil, temel versiyonuyla 354 km yol yapabiliyor.

İlgili Video

Paylaş