Tesla araçlar artık yol bozukluklarına karşı otomatik ayar yapabiliyor

04 Temmuz 2022 20:08

Elektrikli otomobil devi Tesla, satışa sunduğu araçlarını yazılım güncellemeleri ile daha iyi hale getirmeyi sürdürüyor.

Tesla araçlar bünyelerinde gelişmiş kamera ve sensör sistemlerine sahipler. İşte bu donanımlar artık gidilen yolu detaylı olarak tarayabiliyor. Yapılan yazılım güncellemesi ile beraber araçlar yoldaki bozuklukları (Çukur vb.) algılıyor ve buna göre süspansiyon sistemini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Örneğin belirli durumlarda süspansiyon anlık olarak yükseltiliyor ve böyle hasardan kaçılabiliyor. Bazı başka otomobil modellerinde de yer alan bu özellik hem konforu artırıyor hem de bazı gövde altı hasarları engelleyebiliyor. Dev üretici, araçların pil paketleri alt kısımda olduğundan buranın darbe almasını istemiyor. Son dönemde görmedik ancak yıllar önce zemin darbesiyle pil hasarı alan ve bunun sonucunda alev alıp kullanılmaz hale gelen bazı Model serisi araçlar oldu. Firma bu durumu önlemek için araçların altında yüksek sağlamlıkta titanyum korumalar kullanmaya başlamıştı.

Bu arada dev üretici kaçıranlar için Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited isimli şirket üzerinden Türkiye’de operasyona başlamaya hazırlanıyor. Tesla Türkiye operasyonunun başında Kemal Geçer olacak ve satışta olan “Model” serisi birçok otomobil resmen Türkiye’ye getirilecek. Firma ayrıca bu araçlar Türkiye’de için hızlı şarj istasyonları da kuracak. Peki bu Türkiye operasyonu nasıl gidiyor?

Kemal Geçer’e göre operasyon “Tesla hızında sürüyor”. Geçer’in son açıklaması şöyle oldu: “Türkiye için hazırlık çalışmalarımız Tesla hızında devam etmekte. Lansmana kadar hiçbir aktif satış veya ön satış faaliyetimiz yoktur. Tesla ürün ve servisleri sadece kendi mağazalarımızda ve kendi websitesimizde sunulacaktır.”

Tesla Türkiye özelinde İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek ve Konya merkezli lokasyonlara hızlı şarj istasyonları kurulacak. Bu istasyonlar ve diğer operasyonlar için firma zaman zaman yeni iş ilanları da açıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirketin Türkiye macerası tam olarak ne zaman başlayacak henüz bilinmiyor. Ancak yıl bitmeden büyük adımları görmeyi bekliyoruz. Tesla’nın burada satacağı araçlar çok kısıtlı bir kitleye hitap edecek. Fakat yine de firmanın Türkiye’ye resmi olarak gelmesi güzel görünüyor.

Tesla gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Ferrari’nin nefes kesen otomobili

Paylaş