Tesla hacker’ları buldukları açıklar ile yine büyük ödüller kazandı

22 Mart 2024 08:58

Beyaz şapkalı Tesla hacker’ları buldukları birden fazla yeni açık üzerinden elde ettikleri erişim ile yine büyük bir ödül kazandı.

Günümüzde hiçbir bilgisayar sistemi ya da adeta bir bilgisayar haline gelen hiçbir modern otomobil modeli siber saldırılara karşı yüzde 100 güvenli değil. Bunu sağlamak da hiçbir zaman mümkün olmayacak. Ancak bazı önemli açıklar kapatılabilir ve bunun için beyaz şapkalı hacker’lar ya da güvenlik araştırmacıları büyük önem arz ediyor. Bu konuya uzun zamandır destek veren ve yatırımlar yapan Tesla, bağlantılı olarak Pwn2Own isimli “hack” konferansına katılan şirketlerden ve geçtiğimiz yıllarda firmanın Model 3’ünün başarıyla hack’lenmesi çok ses getirmişti. Tesla araçları hack’lemek birkaç yıldır hack konferansının temelini oluşturuyordu, 2023 içinde ise spesifik olarak otomobillere odaklanan Tokyo merkezli etkinlik bir hack etkinliği de düzenlenmişti. Konferansa katılan Synacktiv takımı, Model 3’ün yerleşik işletim sistemine “root” erişimi sağlamış ve (TOCTTOU temelinde) tüm aracın kontrolünü ele geçirmeyi başarmıştı. Bu başarı elbette ödülsüz kalmamış, Synacktiv ekibi 100 bin dolar para ödülü ve aynı zamanda bir Model 3 kazanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son yarışmaya da katılan Synacktiv ekibi, Tesla araçların hack’lenmesine neden olan birden fazla yeni açık bulmuş ve bir kez daha 100 bin dolar ödül kazanmayı başarmıştı. Hatta ekip düzenlenen son yarışmada toplam 450 bin dolar ödül kazanmıştı çünkü araçların “modem” birimine de başarılı saldırılar yapmıştı. Bugün gündeme gelen Vancouver merkezli en son hack Pwn2Own yarışmasında ise Synacktiv ekibi bir kez daha başarıya ulaştı ve seçilen Tesla’nın ECU ünitesi ile aracın CAN BUS’ını hack’ledi. Bu adım sayesinde bir Model 3 ve aynı zamanda 200 bin dolar ödül kazanan ekip, ekstra 20 Pwn puanı da elde etti. Bulunan bu açıkların kapatılması için Tesla’ya bildirildiğini belirtelim.

Tesla haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş