Tesla, insansı robotu “Optimus” için yeni bir video paylaştı

05 Mayıs 2024 20:12

Elektrikli otomobil pazarının dev ismi Tesla, kendi içinde geliştirdiği insansı robotu “Optimus” için yeni bir video paylaştı.

İnsansı robot Tesla Optimus son dönemde hep paylaşılan videolar ile gündeme gelmişti. Örneğin hemen aşağıda izleyebileceğiniz yeni videoda, Optimus’u bir kez daha geliştirme alanında dolaşırken gördük. Yürüme konusunda hızı halen yüksek olmayan ancak her seferinde yavaş yavaş hızlanan robot, denge konusunda zemin bozuk değilse çok fazla bir sorun yaşamıyor. Optimus için bundan önce ise bir tişört katlama videosu paylaşılmıştı. Robot bu konuda yavaş ancak hassas çalışıyor ve iyi sayılacak bir sonuç ortaya koyuyor. Şimdi ise hemen aşağıdaki yeni videoda robotu pil hücrelerini sıralarken yani bir gerçekçi sayılacak çalışma testinde gördük. Günün birinde gerçekten Tesla fabrikalarında görev alacak Optimus, sürekli olarak daha gelişmiş hale getiriliyor, yeni bir açıklamada bulunan Elon Musk, robotun bu yıl içinde 22 hareket derecesine sahip (Şu an 11 hareket derece) yeni bir ele sahip olacağını söylüyor.

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından robot için paylaşılan sayfanın altında izleyebileceğiniz daha önceki video ise robotun geldiği son aşamayı gözler önüne sermiş ve bu aşama oldukça dikkat çekmişti. Videoda gösterildiği üzere ayaklarını ve ellerini hassas şekilde hareket ettirebilen Optimus, Tesla tarafından özel tasarlanan donanımlar / motorlar üzerine kuruluyor, artık eskiye nazaran yüzde 30 daha hızlı hareket ediyor, boynunu iki eksende hareket ettirebiliyor, 10 kg kilo vermiş durumda ve artık çok daha dengeli görünüyor. Yeni elleri eskiye nazaran çok daha hareketli, hızlı ve hassas olan Optimus, artık tüm parmakları üzerinden hassas basınç algılaması gerçekleştirebiliyor ve böylelikle yumurta gibi kırılgan objeleri rahatlıkla hareket ettirebiliyor.

Tesla haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş