Tesla Model 2, görülmemiş bir üretim sürecinden çıkacak

06 Aralık 2023 08:59

Şirket CEO’su Elon Musk bu konuda çok iddialı konuşuyor. Tesla Model 2, görülmemiş bir üretim sürecinden çıkacak.

Tesla CEO’su Elon Musk, kısa süre önce teslimatları başlayan Cybertruck merkezli bir röportaj kapsamında Tesla Model 2 için de üstü kapalı bazı bilgiler verdi. Eğer bilmiyorsanız şu an Tesla’dan Model 3, Model Y, Model S ve Model X satın alınabiliyor. Ayrıca artık elektrikli kamyon Tesla Semi de ürün gamında ve önümüzdeki yıl geniş çaplı olarak Tesla Cybertruck ile daha sonraki dönemde Tesla Roadster da yollara çıkarılacak. Ürün gamındaki en ucuz araç 40 bin dolar ortalama fiyatı ile Model 3 olan Tesla, daha fazla kişiye ulaşmak adına çok uzun zamandır 25 bin dolarlık bir Tesla Model 2 üzerinde de çalışıyor. İşte bu araç, Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre daha önce görülmemiş bir üretim hattından çıkarılacak, bu üretim hattının odak noktası düşük maliyet ile çok yüksek sayıda araç üretmek olacak. “Bu otomobilin üretim süreci insanların aklını başından alacak” diyecek kadar iddialı olan Musk, aktarıldığı kadarıyla Model 2’nin üretim planlarını her hafta kontrol ediyor ve sık sık şimdiye kadar ulaştıkları seviyeden fazlasıyla gurur duyduğunu belirtiyor. Yukarıdaki gibi görünmesi olası Model 2, Elon Musk’a göre dünya üzerindeki herhangi bir otomotiv tesisinden çok daha ileri düzeyde bir üretim teknolojisi ile hayat buluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk bu aracın daha önce Almanya’daki “Giga Berlin” fabrikasında üretileceğini aktarmıştı ancak son bilgiler ABD merkezli üretimin de olacağını gösteriyor. Daha sonra başka fabrikalarda üretilmesi de beklenen ancak ilk olarak Almanya üzerinden yollara çıkarılacak gibi duran araç, bu açıdan yüzde 99 ihtimalle Türkiye’de de satılacak.

Biliyorsunuz Türkiye’de satılan tek model olan Model Y de Almanya’dan geliyor, Çinli Model 3 konulan ekstra Çinli vergisi nedeniyle Türkiye’ye fiyat avantajını kaybettiğinden gelemiyor. Model 2 daha önce çıkan bilgilere göre 2025 yılından önce yollara çıkarılmayacak. Model 2’yi planları yapılan Meksika’daki Gigafactory’de de üretmeyi hedefleyen Tesla, aktarıldığı kadarıyla bu fabrika özelinde bazı sorunlar yaşıyor, gelinen son noktada fabrikanın ancak 2025’in ilk çeyreğinde üretime başlayabileceği söyleniyor.

Tesla Model 2 yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş