Tesla, Model 3’ün güldüren hatasını sonunda kabul etti

20 Ekim 2020 13:30

Elektrikli otomobil pazarının son dönemdeki en popüler otomobillerinden olan Tesla Model 3 içi uzun süredir beklenen adım sonunda geldi.

Tesla Model 3 biliyorsunuz firmanın en uygun fiyatlı aracı konumunda yer alıyor. Bu açıdan oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan elektrikli otomobil, sektörü takip edenlerin yakında bildiği üzere satışa çıktığından bu yana birçok kalite sorunuyla gündeme geliyor. Bunların en büyüğü ise aracın yağmurlu günlerde arka tamponunu kaybetmesi oluyor. Bu durum modern bir otomobilde görülmüş en garip sorunlardan birisi konumunda ve artık en sonunda Tesla tarafından da kabul ediliyor. Firma yaptığı resmi açıklama ile bu sorunun 21 Mayıs 2019’dan önce üretilen Model 3’lerde olduğunu, problemin ücretsiz olarak servis merkezlerinde düzeltilebileceğini ve yeni araçlardan bu sorunun kaldırıldığını aktarıyor. Tesla bu sorunu düzelttirmek için resmi servislere para vermek zorunda kalanlara geri ödeme yapıp yapmayacağını ise şimdilik açıklamıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kısa süre önce 2021 Tesla Model 3 tanıtıldı

Araç 2021 versiyonu ile büyük bir dönüşüm geçirmiyor. Dış görünüşü aynı olan ancak krom kısımları rafa kalkan 2021 Model 3, Standard Range Plus, Long Range ve Performans olmak üzere üç farklı versiyona sahip. 38 bin dolarlık Standard Range Plus versiyonu 568 km menzil getiriyor. 47 bin dolarlık Long Range ile 423 km, 55 bin dolarlık Performans versiyonuyla ise 506 km menzil sunuluyor.

İlginizi Çekebilir

2 milyon dolarlık elektrikli Lotus Evija’nın sesini dinleyin

Paylaş