Tesla Türkiye, Model Y için teslimatlara başlıyor

28 Nisan 2023 17:14

Tesla Türkiye, burada satışa sunulan tek aracı olan Model Y özelinde teslimatlara başlıyor. Firma çok büyük talep görmüş durumda.

Burada aktarıldığı kadarıyla bir sorun olmazsa Tesla Model Y için Türkiye’deki teslimatlara mayıs ayının ikinci haftasında başlanacak. Haziran ayında teslimatları artırmayı hedeflediği aktarılan Tesla, şu an alım talebinde bulunan müşterileriyle teslimat için iletişime geçiyor. Habere göre teslimat noktası için önce Akasya AVM planlanırken, artan adetler dolayısıyla Anadolu yakasında daha büyük lokasyon ihtiyacı doğmuş ve bu yüzden Intercity İstanbul Park da teslimat noktası haline getirilmiş. Tesla siparişlerine ilginin yoğun bir şekilde devam ettiği ifade edilirken Tesla mağazalarının bu yıl için sadece Kanyon AVM ve Akasya AVM’de olacağı belirtiliyor. Talebin yüzde 90’dan fazlasının yıl sonuna kadar karşılanması planlayan ancak buna ulaşması çok da kolay durmayan Tesla Türkiye, yoğun talebe bağlı olarak personel sayısını 2 kattan fazla artırmayı hedefliyor, İstanbul Merter’deki servisini de haziran ayında devreye almayı planlanıyor. Aktarıldığı kadarıyla ana servis dışında Türkiye’de 20 noktada satış sonrası hizmeti verilecek, gerekli durumlarda mobil servisler ya da İstanbul’dan uzmanlar gönderilecek. Bu arada Tesla birçok farklı pozisyonda iş alımlarına da devam ediyor. Türkiye merkezli bu ilanlara direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla Model Y için açıklanan opsiyonsuz fiyatlar, arkadan itişli normal menzilli (430 km / 0-100 km/s arası 6,9 saniye / 217 km/s maksimum hız) versiyon için 1 milyon 548 bin TL seviyesinde yer alıyor. Çift motorlu uzun menzilli (533 km / 0-100 km/s arası 5 saniye / 217 km/s maksimum hız) dört çeker versiyon 1 milyon 619 bin TL, çift motorlu dört çeker performans versiyonu (514 km / 0-100 km/s arası 3,7 saniye / 250 km/s maksimum hız) ise 1 milyon 778 bin TL fiyata sahip. Buradaki en pahalı modelin üstüne sunulan tüm opsiyonlar eklendiği zaman tam 2,2 milyon TL seviyesine kadar çıkılabiliyor, yukarıda da dediğimiz gibi bu fiyatın içerisinde 622 bin TL ÖTV (Yüzde 50) ve 336 bin TL KDV yer alıyor. Yani araçtan neredeyse 1 milyon TL kadar vergi alınıyor, tamamen elektrikli araç Almanya’dan geldiği için yüksek euro kurunun da kurbanı oluyor.

Tesla Türkiye haberleri yanında çok bu ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş