TikTok, faydalı müzik özelliğini Türkiye’ye de açtı

22 Şubat 2024 19:56

Günümüzün en büyük sosyal platformlarından olan ve büyümesini sürdüren TikTok, faydalı müzik özelliğini Türkiye’ye de açtı.

Artık aralarında Türkiye’nin de olduğu 160 farklı ülkedeki kullanıcılar, TikTok içerisinde duydukları / keşfettikleri müzikleri kolaylıkla Apple Music, Amazon Music ya da Spotify gibi servislere aktarabilecek. Hemen her gün güzel bir ya da birden fazla müziğin keşfedildiği platform, bu aktarım özelliğiyle kişilere çok büyük bir zaman kazancı sağlayacak. Platform bu aralar müzik konusunda iyi bir dönemden geçmiyor. TikTok merkezinde müzik olan bir platform ve bu konuda birçok farklı yasal anlaşmaya imza atıyor. Bu konuda anlaşılan isimlerden birisi de dünyanın en büyük müzik şirketlerinden olan Universal Music Group (UMG). Ancak geçtiğimiz haftalarda ikilinin arasının bozuk olduğu ortaya çıktı çünkü UMG masaya gelen yeni anlaşma şartlarını beğenmemişti. UMG, TikTok ile olan mevcut anlaşmasının 31 Ocak’ta sona ereceğini söyledi ve bu konuda şirketten yapılan açıklamada, “TikTok ve UMG yeni bir anlaşma için konulan şartlar üzerinde anlaşmaya varamadı ve mevcut anlaşmanın sona ermesiyle TikTok ve “Music” hizmetlerine içerik lisanslamayı durduracak” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu konuda, “TikTok’un olması gereken değerden çok daha düşük seviyedeki, hızla büyümesini (Gelir özelinde) kesinlikle yansıtmayan, önceki anlaşmadan daha düşük değere sahip bir anlaşmayı kabul etmemiz için bizi zorlamaya çalıştı” açıklamasını da yapan UGM, lisansladığı müzikler üzerinden daha fazla para kazanmak istiyor ve aynı zamanda yapay zeka üretimi müziklere karşı bir koruma da talep ediyordu.

İkilinin son aşamada nasıl bir anlaşmaya varacağı merak ediliyordu, daha sonra öğrendiğimiz kadarıyla son aşamada herhangi bir anlaşma sağlanamadı. Bundan dolayı TikTok, Universal Music Group’un müziklerine yasal erişimi kaybetti, Taylor Swift, Drake ve Olivia Rodrigo gibi ünlü isimlerin müzikleri platformdan çekilmeye başlandı.

TikTok gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş