Togg SUV’u tasarlayan Pininfarina, bu sefer Foxconn için hazırladı

11 Ekim 2022 11:13

2023’ün ilk çeyreğinde satışa sunulacak yerli otomobil modeli Togg SUV, İtalya merkezli tasarım stüdyosu Pininfarina imzasını taşıyor.

Pininfarina, bu sefer en büyük iPhone üreticileri arasında yer alan Foxconn ve Yulon Motor tarafından kurulan Foxtron markası için bir araç tasarladı. Bu şimdilik “Model B” olarak isimlendirilen araç, bizce gayet modern ve şık görünüyor. Tanıtım videosunu yukarıda izleyebileceğiniz konsept, ufak bir SUV formunda ve fütüristik aydınlatma sistemleriyle geleceğe gönderme yapıyor. Bu dijital bir logonun kullanıldığı araçta aydınlatma konusunda ilginç bir detay da bulunuyor. Modelin arkasında ufak bilgilendirme panelleri yer alıyor.

Bu arka stop altına yerleştirilen paneller üzerinde araç ile çevredeki yayalar arasında bir iletişim kurulması hedefleniyor. Gelişmiş bir otomatik pilot altyapısına sahip olacağı düşülen Pininfarina imzalı araç, bu gösterge panelleri ile yayalara görsel olarak “şu an duruyorum güvenle geçebilirsin” tarzında önemli bilgiler verebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tamamen elektrikli bir seçenek olan Çin pazarı odaklı Model B, şimdilik hiçbir teknik detay kazanmış değil. Aracın ne zaman satışa sunulacağı ve seri üretim versiyonunun nasıl olacağı da gizemini koruyan detaylar arasında yer alıyor. 18 Ekim tarihinde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtımı yapılacak otomobil, bazı tahminlere göre 25 bin dolar altında fiyata sahip olabilir.

Aracın tasarımın detaylarını görebileceğiniz galeri

Pininfarina imzalı yeni tasarım yanında bu da ilginizi çekebilir: Tam 2 bin beygirlik Ford Pro Electric SuperVan

Paylaş