Türkiye fiyatı ve öne çıkan özellikleriyle 2018 Volkswagen Caravelle

26 Mart 2018 11:00

Türkiye’deki ticari araçlar içerisinde kendi sınıfının öncüsü konumunda olan 2018 Volkswagen Caravelle, kullanıcılarla buluşmak için showroomladaki yerini aldı.

Volkswagen’in Transporter ile kendi içerisinde oluşturmaya başladığı kitleyi, konfor ve teknolojik ögeleriyle bir üst noktada karşıladığı Caravelle 2018 model yılıyla birlikte Türkiye’de satışa çıkmaya başladı. Ülkemizi baz aldığımızda sınıfının öncüsü konumunda olan modelde premium odaklı felsefesini devam ettiren Volkswagen, hususi veya ticari amaçlı kullanımda da farklı hissettirmeye devam edecek. Türkiye’de Trendline, Comfortline ve Highline olmak üzere üç farklı donanım seviyelerinde satın alınabilen Caravelle; tasarımı, konfor, güvenlik ve yardımcı sürüş donanımlarıyla önceki jenerasyonlarda da alıştığımız standartlarını sürdürüyor. Motor kısmında ise 2.0 litre hacimli dizel ünitenin üç farklı versiyonu tercih edilebilecek seçenekler arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tasarım – Donanım

2018 model yılıyla birlikte beklenildiği gibi makyaj niteliğinde dokunuşlarla zenginleştirilen Caravelle, Volkswagen’in diğer güncel modellerine uyacak şekilde biraz daha modern bir kimliğe sahip. Kromajlı ızgara ve LED gündüz farları gibi donanımlarla bu hissiyatı uyandıran aracın bizce en karakteristik versiyonu Team. Markanın ilk jenerasyon versiyonlarına gönderme yaparak çift gövde rengi ve klasik jant paketiyle zenginleştirdiği bu versiyon, hiç şüphesiz meraklılarının dikkatini fazlasıyla çekecek. Kullanıcılar 2018 Caravelle’yi standart ve uzun şasi olmak üzere iki farklı aks mesafesine sahip versiyonla satın alabilecek.


Caravelle, ön konsolda kullanılan kaliteli malzeme ve üst seviye işçilikle ayrıcalıklı bir atmosfer yaratıyor. Ön konsolda bulunan saklama gözleri sayesinde evraklar, tablet, akıllı telefon ve diğer önemli aksesuarlar rahat bir şekilde muhafaza edilebiliyor. Trendline ve Comfortline donanımında yer alan konsolda, MP3 ve WMA uyumlu CD çalar, harici SD kart/AUX-IN/USB destekli renkli 5 inç dokunmatik ekran sunuluyor. Highline donanım seviyesinde ise SD kart, AUX-IN, USB ve Bluetooth desteğine sahip 6,33 inç dokunmatik renkli ekrana sahip Composition Media radyo sistemi en temel farkı yaratmakta. Ayrıca geri görüş kamerası da, Composition Media radyo sisteminin ekranından görülebiliyor. Deri kapl direksiyon simidi ve yenilenen elektronik klima da bu anlamda fark yaratan detaylardan.

Elektronik destek konusunda da günümüz dünyasının gerekliliklerini barındıran Volkswagen Caravelle’nin Tüm modellerinde standart olarak sunulan yorgunluk tespit sistemi, sürüş hareketlerinde yorgunluk tespit ettiği anda sürücüyü yolculuğa ara verilmesi konusunda hem görsel hem de sesli olarak uyarıyor. Buna ek olarak ikincil çarpışma önleme asistanı ve yokuş kalkış desteği de da tüm versiyonlarda standart olarak sunulan özellikler arasında.

Motor

2018 Volkswagen Caravelle’nin tüm donanım paketlerinde tek bir motorun üç farklı versiyonu bizleri karşılamakta. 2.0 litre hacimli turbo dizel motorun giriş seviyesi niteliğindeki hali 102 PS güç ve 250 Nm tork sağlarken, bu değerler 5 ileri manuel şanzıman ile yere aktarılıyor. Aynı motorun bir üst noktasında ise 150 PS güç ve 340 Nm tork üretilirken kullanıcılar bu üniteyi 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG şanzımanla satın alabiliyor. Sınıfının en güçlüsü konumunda olan çift turbolu son motor seçeneği ise 204 PS güç ve 450 Nm tork değerlerini sunuyor. Sadece 7 ileri DSG şanzıman ile birlikte satın alınabilen ünitenin ortalama tüketim değeri 6,2 litre civarında. Yeni Caravelle’nin 148 bin 180 TL’den başlayan fiyat seçenekleriyse şu şekilde;

Uzun Şasi – 2.0 TDI 102 PS – Trendline – 148.180 TL
Uzun Şasi – 2.0 TDI 114 PS – Trendline – 152.270 TL
Standart Şasi – 2.0 TDI – 150 PS – Comfortline – 164.280 TL
Standart Şasi – 2.0 TDI – 150 PS – DSG – Comfortline – 177.340 TL
Uzun Şasi – 2.0 TDI – 150 PS – Comfortline – 168.030 TL
Uzun Şasi – 2.0 TDI – 150 PS – DSG – Comfortline – 181.090 TL
Uzun Şasi – 2.0 TDI – 204 PS – DSG – Highline – 202.380 TL
Caravelle Team – Uzun Şasi – 2.0 TDI – 150 PS – DSG – 186.900 TL

Paylaş