Türkiye için hazırlanan Chery, elektrik geleceği için önemli ortaklığa imza attı

16 Ocak 2023 07:30

Türkiye ile birlikte Avrupa pazarına açılma planları olan Chery, batarya üreticisi CATL ile anlaşarak elektrik cephesi için önemli adım attı.

Önümüzdeki ilkbahar döneminde Türkiye pazarına dönüş yapmaya hazırlanan Chery, kısa süre önce gerçekleştirdiği ön gösterimle planlama kapsamında kullanıcılarla buluşturacağı ilk üç modelini lanse etti. Tamamı sUV nitelikleri taşıyan ürün gamı için şimdilik sadece benzinli motorun standart olarak sunulacak olması da dikkat çekici tercihler arasında. Hibrit ve elektrikli araçlarda da önemli ürünler ortaya koyan Çinli üretici, dünyanın en büyük batarya üreticilerinen CATL ile stratejik bir iş birliği için anlaşma imzaladı. Taraflar; ürünler, ticaret, pazar tanıtımları ve ticari bilgi kaynakları gibi çeşitli alanlarda çok yönlü iş birliği yürütecek. Küresel pazarlarda önemli pay sahibi olan CATL, uzun süre küresel pazarın %30’dan fazlasını kapsayan ve 5 yıl üst üste lider olan, Mercedes-Benz, BMW ve Tesla da dahil olmak üzere çok sayıda tanınmış otomobil firmasına batarya tedarik etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chery ve CATL işbirliğinden öne çıkan detaylar

Chery ve CATL, bu anlaşma kapsamında sadece binek araçların batarya tedariki ve teknik iş birliğini merkeze almıyor. İkilinin gelecek planları arasında; otobüsler, lojistik araçlar, ağır kamyonlar ve elektrikli gemiler alanlarında toplu taşıma, yeni enerji EIC teknoloji entegrasyonu ve batarya değişim hizmeti gibi alanlarda iş birliği yapmak da var. Chery ve CATL aynı zamanda tüm bu gelişmelerle otomobil endüstrisinin gelişimine destek olmayı ve öncülük etmeyi hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chery, CATL ile el ele vererek, güçlü bir kombinasyon ve koordineli gelişme için yeni bir konumlandırma oluşturacak. Chery ayrıca, yeni enerji teknolojisi alanında yeni keşifler yapacak ve kurumsal yeşil kalkınma konseptini uygulayacak. Yeni enerji endüstrisinin sürdürülebilir gelişimini ve elektrikli araçların yaygınlaşmasını desteklemek için ortaklarla birlikte çalışacak. Böylece “Karbon zirvesi ve karbon nötr” hedefine daha çabuk ulaşacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video

Omoda 5

Paylaş