Türkiye yolundaki Tesla, Almanya’da üretimi oldukça artırdı

30 Mart 2023 15:16

Tesla geçtiğimiz günlerde önemli bir “Türkiye” paylaşımı yapmıştı. Bugün ise firmayı Almanya merkezli bir haber gündeme getirdi.

Kaçıranlar için kısa süre önce resmi Tesla Instagram hesabı üzerinden yapılan paylaşıma göre firmanın resmi Türkiye macerası 4 Nisan tarihinde başlayacak. Dev otomobil üreticisinin bu tarihte bir etkinlik düzenlemesi ve Türkiye’ye getireceği ilk araçların fiyatlarını açıklaması bekleniyor. Hatta bu tarihte getirilen ilk araçların satışa sunulması da ihtimaller dahilinde bulunuyor. Tesla’nın Türkiye’de başta Model 3 ve Model Y olmak üzere Model S ve Model X isimli araçlarını resmi olarak satması bekleniyor. Firmanın Türkiye’deki en ucuz aracı ise 2 milyon TL’yi geçebilir tahminleri yapılıyor. Elektrikli otomobil devi bugün bizim gündemimize bir üretim başarısı ile geldi. Tesla eğer bilmiyorsanız şu an birden fazla fabrikada üretim yapıyor ve bunlar arasında Almanya / Berlin fabrikası da bulunuyor. İşte bu fabrikada haftalık 5 bin araç üretim kapasitesine ulaşıldı. İlk araçların müşterilere teslim edilmesinden 1 yıl sonra ulaşılan bu seviye, şirketin büyümesi için önemli görünüyor. Hemen aşağıdaki Twitter paylaşımında fabrikadaki güncel üretim sürecini gösteren firma, bu fabrikadan çıkan araçları Türkiye pazarına da getirmeye hazırlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla Almanya fabrikası daha önce de gündeme gelmiş, firma Twitter’dan hemen aşağıda izleyebileceğiniz harika videoları paylaşmıştı. Bu bir drone ile çekilen etkileyici videolarda fabrikanın otomobil üretim hatları gözler önüne seriliyor. Seri üretimde robotlardan sonuna kadar yararlanan ve ilk yıllarında yaşadığı sorunları ile bunun acısını fazlasıyla çeken şirket, paylaştığı yeni videolarda daha çok gövde parçalarının üretimine odaklanıyor. Alüminyum gövde parçaları için büyük pres makinaları kullanan şirket, kaynak sürecinde de artık yönetmede uzman olduğu robotlardan yardım alıyor ve son montaj hattında sadece Model Y için birden fazla çalışan ile operasyon yürütüyor.

Bu fabrika hakkında şirket şunları aktarıyor: “Gigafactory Berlin-Brandenburg, Şirketin Avrupa’daki ilk üretim yeri ve şimdiye kadarki en gelişmiş, sürdürülebilir ve verimli tesisimiz. Tesis, yüz binlerce Model Y aracı ve milyonlarca pil hücresi üretiyor.”

Tesla Almanya fabrikası yanında bu da ilginizi çekebilir: Ferrari’nin nefes kesen otomobili

Paylaş