Türkiye’de de beklenen Realme 7 ve 7 Pro tanıtıldı; işte fiyatlar

03 Eylül 2020 11:59

Türkiye’de resmi olarak yer alan Realme, uzun zamandır gündemde olan Realme 7 ve 7 Pro modellerini tanıttı. İşte telefonların tüm detayları;

Realme 6 ve 6 Pro modellerini Türkiye pazarına getiren Realme, yüksek ihtimalle Realme 7 ve 7 Pro telefonlarını da Türkiye’ye getirecektir. Bu açıdan önem arz eden yeni telefonlar, genel olarak şık görünüyor ve ön kamerayı bir ekran deliğinde taşıyorlar. İki cihaz arasında elbette 7 Pro öne çıkıyor. Gücünü Snapdragon 720G işlemci ve 6 GB / 8 GB RAM’den alan telefon, 128 GB dahili depolamaya sahip. Önünde 32 megapiksellik bir selfie kamerası yer alan 7 Pro, 65W hızlı şarj sistemiyle 4.500 mAh pilini kısa sürede doldurabiliyor. 6,4 inç Super AMOLED Full HD+ bir ekran üzerine kurulan ve maalesef 60 Hz yenileme hızı bulunan telefon, arkasında dörtlü kamera kurulumu taşıyor. Burada 64 megapiksel ana + 2 megapiksel derinlik + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro kameraları bir araya geliyor. 3.5 mm portu ve USB-C portu bulunan telefon, genel olarak iyi görünüyor. Modelin parmak izi sensörü ekrana entegre edilmiş durumda.

Altta yer alan Realme 7 ise 6,5 inç Full HD+ LCD bir ekranla geliyor. Bu modelde ekran Super AMOLED’den LCD’ye düşüyor ancak yenileme hızı 60 Hz’den 90 Hz seviyesine yükseliyor. Gücünü Helio G95 işlemci ve 6 GB / 8 GB RAM’den alan telefon, 64 GB / 128 GB dahili depolamaya sahip. 30W hızlı şarj destekli 5.000 mAh pil ile gelen model, önünde 16 megapiksel selfie kamerası barındırıyor. Arkada ise yine dörtlü kamera var. Burada bu sefer 64 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro + 2 megapiksel derinlik kameraları bir araya geliyor. 3.5 mm portu ve USB-C portu bulunan telefon, abisi gibi gece modu gibi gelişmiş kamera sistemlerini de taşıyor. Modelin parmak izi sensörü yan tarafında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Realme 7 ve 7 Pro bütçe dostu birer seçenek konumunda yer alıyor

7 Pro’nun başlangıç fiyatı yaklaşık 270 dolar seviyesinde. 7 için açıklanan başlangıç fiyatı ise 205 dolar seviyesinde yer alıyor. Kutularından Android 10 üstü Realme UI ile çıkan cihazların Türkiye’de ne zaman ya da kaça satılacağı henüz bilinmiyor.

Telefonların teknik özellik tablosu

Paylaş